Sergi
“İLKOKULLAR ARASI 1 ATIK ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR 2” ATIK TOPLAMA YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

KARATAY’DAKİ ATIK TOPLAMA YARIŞMASI ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ALDI

KARATAY’IN EN ÇEVRECİ OKULLARI ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN KILCA’DAN ALDI

Karatay Belediyesi tarafından Sıfır Atık ve geri dönüşüm bilincinin çok daha geniş bir tabana yayılması amacıyla düzenlenen “İlkokullar Arası 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2”de dereceye giren okullar, ödüllerini aldı. 58 ton 710 kilogram atığın toplandığı yarışma için Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin ve Karatay’ın Sıfır Atık çabalarına katkı sunan tüm öğrencilere teşekkür etti. Başkan Hasan Kılca; “İlçemizin, şehrimizin ve insanımızın mutluluğu ile huzuru için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen “1 Atık Çok Şey Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2”de dereceye giren okullar ödüllerini aldılar.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLERİNİ VE HEDİYELERİNİ ALDILAR

42 ilkokulun dahil olduğu ve 7 hafta süren yarışma boyunca okullardan toplamda 3 bin 235 öğrenci, 58 ton 710 kilogram atık topladı. Söz konusu yarışmada 83 öğrencisiyle en çok atık toplayan Yarma İlkokulu, yarışmanın birincisi oldu. Yarışmanın ikincisi İsmil Fatih İlkokulu olurken; yarışmada üçüncülüğü ise Ağsaklı İlkokulu oldu. Ayrıca dereceye giremese de Hediye Mehmet Ali Uzman İlkokulu, Kocatepe İlkokulu ile Cumhuriyet İlkokulu da yarışma kapsamında en çok atık toplayan diğer okullar arasına girdi.

Dereceye giren ve toplamda 7 hafta süren yarışmada 6 okul; para ödüllerinin yanında tiyatro gösterisi, piknik, Karatay Hayvanat Bahçesi gezisi hediyelerini aldılar. Yarışmaya başvuran ve atık vererek yarışmaya katkı sunan 39 okulda en çok atık toplayan sınıflardaki 1300 öğrenci de yine akıl-zekâ oyunu almaya hak kazandı.

MİNİKLERDEN KARATAY’DAKİ SIFIR ATIK ÇALIŞMALARINA 58 TONLUK KATKI

Ödüllerine kavuşan öğrenciler, hem yarışma hem de kendilerine verilen hediye ile ödüller dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Karataylı ilkokul öğrencileri; “Bu yarışmayı duyunca çok heyecanlandık ve evlerimizden topladığımız kâğıtları, plastikleri ve elektronik cihazları okula getirdik. Çünkü Sıfır Atık çok önemli. Atıkları toplayarak geleceğimize sahip çıktık. Belediye de topladığımız atıkları tartıp bize puanlar veriyordu. Dereceye girdik ve çok mutlu olduk. Belediye Başkanımız dereceye girdiğimiz için bize hayvanat bahçesi, tiyatro ve piknik hediye etti. Bugün çok eğlendik, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

“1 Atık Çok Şey Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2”de dereceye giren okulların ödül takdimi için Karatay Olimpiyat Parkı’nda bir tören düzenlendi.

ÇOCUKLARIMIZIN İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Bir hayli renkli görüntülerin ortaya çıktığı törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak özellikle çocukların ve gençlerin her bakımdan iyi yetişmesi için büyük bir gayretin içinde olduklarına vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca; “Hafta sonunda da iki gün boyunca yine Çevre ve Çocuk Şenliği yaptık. Bu şenliği de inşallah her yıl yapmayı düşünüyoruz. Bizim belediye olarak tüm çabamız, çalışmamız ve hizmetlerimiz siz çocuklarımız için. Çünkü sizler çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin daha iyi yetişmeniz için eğitim, sosyal ve kültürel hayatınızın her zaman destekçisi olacağız. Ulubatlı Hasan Parkımızda Trafik Eğitim Parkımız var. İlkokul 4’ncü sınıfta okuyan tüm öğrenci kardeşlerimizi parkımıza götürerek yıl boyunca trafik konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verdik. İkinci trafik eğitim parkımızı da bu parkımıza yaptık ve bu parkımız da yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak” ifadelerini kullandı. 

YARIŞMAMIZ SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA AMACINA ULAŞTI

Hasan Kılca ödül törenini Çevre Haftası’nda yapmak istediklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Biz, çevremizi ve doğamızı çok önemsiyoruz. Çünkü dünyamız her geçen gün daha da ısınıyor iklim değişikliği oluyor ve sonucunda da dünyanın dengesi bozuluyor, canlılar olumsuz etkileniyor. Yarınlarımıza daha güzel bir ülke ve dünya bırakmak için bugünden bazı tedbirler almamız gerekiyor. Bizler de ilçemizdeki ilkokullar arası ‘1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Atık Toplama Yarışması’nın 2’ncisini yapıyoruz. Atıklar çevreye zarar veriyor ve bunların kaynağında toplanıp geri dönüşüme katılması gerekiyor. Bu amaçla bu yarışmayı yaptık ve amacımıza ulaştığımızı görüyorum. Yarışmaya katılan ve çevremize katkı sunan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelere çok teşekkür ediyorum.”

BU YARIŞMA TEMİZ ÇEVRE BİLİNCİNE ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da eğitim çağındaki tüm çocuk ve gençlere verdiği değer için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Sami Sağdıç; “Ülkemiz genelinde doğa ve çevre bilincini daha geniş bir tabana yayabilmek için birçok çalışma yapılıyor. Karatay Belediyemizin ‘1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Atık Toplama Yarışması 2’ de bu çabalardan bir tanesi. 42 okulumuzun katılımıyla yapılan ve Şubat’tan Nisan ayına kadar devam eden yarışmada dereceye giren veya giremeyen tüm okullarımızı, öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çevremizin ve dünyamızın hep temiz kalabilmesi için kirletmemek gerektiğini düşünüyorum. Atık konusunda da ne kadar az atık oluşursa o kadar temiz bir dünyamız olur. Yarışmanın sizlerde çevre bilincinin daha da yerleşmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Atık Toplama Yarışması 2” de dereceye giren okullara belgeleri ve ödülleri, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından verildi.

Habere Ait Görsel İçerikler