Sergi
HACISADIK SOSYAL TESİSİ AÇILDI

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN İLÇEYE 35 MİLYON TL’LİK YATIRIM

HACISADIK SOSYAL TESİSİ AÇILDI

ALTUNYALDIZ: KONYA BELEDİYECİLİĞİ SONUÇ ODAKLI VE VATANDAŞA HİZMET ÖNCELİĞİ OLAN BİR SİSTEM

ALTAY: SADECE SON ÜÇ GÜNDE KARATAY’A 330 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI

KILCA: KARATAY’DA HER GÜNE YENİ BİR YATIRIM VAR

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal tesisin vatandaşın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sunacağına vurgu yaparak; “İşimiz hizmet, gücümüz hizmet. Bizler ilçemizi, insanımızı ve Konyamızı çok seviyoruz” dedi. Sadece son üç günde Karatay’a 330 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığına vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da; “Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa gelsinler Konya’ya, Konya Modeli Belediyeciliği anlatalım, onlara birlikte çalışmayı anlatalım, onlara hizmet nasıl yapılıyor onu anlatalım” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise; “Konya belediyeciliği, sonuç odaklı ve vatandaşa hizmet önceliği olan bir sistem” dedi.

Karatay Belediyesi’nin ilçenin tamamında yaşam kalitesine katkı sağlayan yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda Hacısadık Mahallesi’ne kazandırılan ve 35 milyon liraya mal edilen Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

KARATAY’DA HER GÜN YENİ BİR YATIRIM

Karatay Belediyesi olarak her yaş ve kesimden insanın faydalanacağı projelere imza attıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu çerçevede yapımını tamamladıkları Hacısadık Sosyal Tesisi’nin de Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

Değişen, gelişen ve büyüyen Karatay’ın marka değerine değer katacak yatırımlarına bugün bir yenisini eklediklerini kaydeden Başkan Hasan Kılca; “Bir başka Karatay’ın, bir başka sosyal tesislerinden olan ve bölge halkımızın talep ve önerilerine uygun donatılarla zenginleştirdiğimiz Hacısadık Sosyal Tesisimizin açılışına hoş geldiniz. Biliyoruz ki; şehirlerden önce gönüller inşa edilirse,  medeniyet kurulur. Bizler “gönüllere dokunmak, gönüller yapmak” için yola çıkmıştık. Hamd olsun bugüne kadar Karatay’ın her noktasına ulaştık. Geçtiğimiz hafta İsmil Mahallemizde İsmil Çarşı ve Ekmek Fırını’nın açılışını yapmıştık. Bugün de Hacısadık Mahallemizdeki bu Sosyal Tesisimizin açılışını yapıyoruz; Pazartesi günü ise inşallah Köprübaşı Mahallemizde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin Temelini Atacağız. Her zaman dediğimiz gibi halkımız önceliğimizdir. Milletimizin isteklerini, taleplerini ve önerilerini dikkate alıyor; “fayda merkezli” projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

HEMŞEHRİLERİMİZİN HAYATINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYORUZ

Hacısadık Sosyal Tesisi hakkında bilgi veren Hasan Kılca; “Tesisimiz 1981 m2 inşaat alanına sahip, içerisinde 671 öğrencinin aktif olarak derslere katıldığı KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Mahalle Konağı ve Muhtarlık Ofisi bulunmakta. Yine KOMEK’İN içerisinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma derslikleri bulunmaktadır. Karatay Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgeye KOMEK olarak hizmet verecek olan Hacısadık Sosyal Tesisimizin güncel yatırım değeri 35 Milyon liradır. Projelerimizde hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmasını hedefliyoruz. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen halkımızın huzur ve güvenliğini muhafaza ederek refah içinde yaşamalarına katkı sunmaktır. Bu bölgede yine Sütçü Sokağı’nda büyük bir kentsel dönüşüm başlattık. Kamulaştırmalarımızı tamamladık ve inşallah bu alanda inşa çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediyemiz öncülüğünde yeni bir kooperatif kurmayı hedefliyoruz. Yine bu tesisimizin arkasından Fetih Caddesi’ne kadar olan alanda büyük bir kentsel dönüşüm çalışması daha başlattık. Onu da tamamlamak üzereyiz. Bu bölgede de belediyemiz öncülüğünde kooperatifler kurarak hemşehrilerimiz için yeni yaşam alanları oluşturacağız. Karşımızdaki alan ise bir park alanı. Büyük oranda anlaşma sağladık burayla ilgili de. Burası da tamamlanınca bu parkımızı da hayata geçireceğiz inşallah. Kısacası Sedirler bölgesi eskiden olduğu gibi günümüzde de buranın yaşam ve buluşma alanı olacak. İşimiz hizmet, gücümüz hizmet. Bizler ilçemizi insanımızı çok seviyoruz. Tüm projelerimizin ve hizmetlerimizin mahallemize, hemşehrilerimize ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARATAYIMIZ, KONYAMIZ VE TÜRKİYEMİZ BÜYÜYOR

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Hacısadık Sosyal Tesisi’nin Konya’nın geleceğine hizmet verecek güzel bir yatırım olduğuna işaret ederek, Karatay Belediyesi’nin sosyal tesis hamleleriyle Konya ve Karatay’a önemli katkı sağladığını belirtti.

İlçe Başkanı Mehmet Genç şunları dile getirdi; “Kısa bir süre önce Aslım Caddesi ile Sedirler Caddesi kesişiminde Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temel atma törenini yaptık. Hemen ardından Sağlık Bakanımızın da katılımıyla Aile Sağlığı Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdik. Yine Karatay ve Meram’da bulunan Larende Dükkanlarının temel atma programını yaptık. Bugün de Hacısadık Sosyal Tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Karatayımız büyüyor Konyamız büyüyor Türkiyemiz büyüyor. Tüm bu hizmetlerin hayata geçmesinde emeği bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

SADECE SON ÜÇ GÜNDE KARATAY’A 330 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI

Açılış programında yaptığı konuşmada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Karatay Belediyesi’nin, yatırımlarıyla ilçeye değer kattığını söyledi.

Hacısadık Sosyal Tesisinin Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur İbrahim Altay; “Bizler eser siyaseti yapıyoruz. Sadece üç günde Karatay’a hizmet olarak dönen miktar 330 milyon liranın üzerinde. Önceki gün 220 milyon lira değerinde Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temelini attık. Dün 80 milyon lira değerinde Larende Dükkanları’nın temelini attık. Bugün de 30 milyon lira değerinde Hacısadık Sosyal Tesisleri’nin açılışını yapıyoruz. Özellikle Sedirler Köprülü Kavşağı bu bölge için trafiğin keşmekeş olduğu bir hale almıştı. Onun için de buraya ciddi bir yatırım yapıyoruz. Bu tesisin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Konya Modeli Belediyecilik dediğimiz şey tam da budur. KOMEK’ler Büyükşehir Belediyemizin bir markası ve yılda 200 bin vatandaşımıza eğitim veriyoruz. Bu bölgede ihtiyaç olunca Karatay Belediye Başkanımız da tesisi yapma sorumluluğunu üstlendi. Kendisi Büyükşehir Belediyemize de büyük emekler verdiği için bu güzel eser de mahallemize kazandırılmış oldu. Konya modeli belediyecilik vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için birlikte çözüm üretme modelidir. Biz mantığıyla vatandaşımızın hizmetine sunacağımız böylesine güzel tesisler yapıyoruz. Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa gelsinler Konya’ya Konya Modeli Belediyeciliği anlatalım, onlara birlikte çalışmayı anlatalım, onlara hizmet nasıl yapılıyor onu anlatalım” ifadelerini kullandı.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİ SONUÇ ODAKLI VE VATANDAŞA HİZMET ÖNCELİĞİ OLAN BİR SİSTEM

Konya ve Karatay için kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız ise Konya’da herkesin el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek şehre hizmet ettiğini dile getirdi.

Ziya Altunyaldız, sözlerini şöyle tamamladı; “Konya Modeli Belediyeciliğin sonuç odaklı çalışmanın ve milletimize hizmet etmenin nasıl bir sistem olduğunu Allah’a şükür tüm Türkiye’ye gösterme imkanını bulduk. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karatay Belediye Başkanımıza ve tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Hacısadık Sosyal Tesisi kompleks bir proje ve 7’den 70’e hizmet almayacak kimse yok. Etüd merkezi var, kütüphane var, meslek edindirme kursları var ve daha birçok bölümüyle burası çok güzel bir eser olmuş. Konya belediyeleri çağdaş dünyanın yönetişim modeliyle hareket ediyor. Rekabet değil, işbirliğini esas alan bir yönetim şekli ortaya konuyor. Tesisin hayata geçmesinde Karatay Belediyemizi ve Büyükşehir belediyemizi kutluyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından Hacısadık Mahallesi’ne kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile beraberindeki protokol üyeleri; içerisinde KOMEK, Etüd Merkezi ile Hacısadık Mahalle Konağı’nın bulunduğu Hacısadık Sosyal Tesisi’ni inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Habere Ait Görsel İçerikler