Sergi
HASAN KILCA’DAN ‘ÇANAKKALE ZAFERİ’ MESAJI

HASAN KILCA: ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHE ATILAN ŞANLI MÜCADELENİN İMZASIDIR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin milletimizin tarihi boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; “Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı ise şu şekilde; 

“Çanakkale Zaferi, bitti denilen bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğunu gösterdiği şanlı bir galibiyettir. 7’den 70’ye aziz milletimizin etten duvar ördüğü bu kadim topraklar, aziz şehitlerimizin kanlarıyla zaferini tazelemiş; yıkılmaz, bölünmez ve yok olmayacağını dünyaya ilan etmiştir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliğiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Savaşı’mıza ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale’de sergilenen birlik ruhu, kardeşlik ve dayanışma; milletimize sadece zaferi getirmemiş, aynı zaman da Kurtuluş Savaşımız için cesaret ve mücadele arzusunu perçinleştirmiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi; vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda bu aziz milletin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Verilen bu eşsiz mücadele çok kıymetlidir. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az kalır. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Habere Ait Görsel İçerikler