Sergi
KARATAY, ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAYA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

“TEKNİK, SOSYAL, EKONOMİK VE HUKUKİ BOYUTUYLA DEPREM ÇALIŞTAYI” 11-12 MART’TA KARATAY’DA

İKİ GÜN BOYUNCA DEPREMİN EKONOMİK, SOSYAL, HUKUKİ VE TEKNİK BOYUTLARI KONUŞULACAK

Karatay Belediyesi, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi işbirliğiyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. İki gün sürecek “Teknik, Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Boyutuyla Deprem Çalıştayı”, 11-12 Mart’ta Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Akademisyenler, hukukçular, belediye başkanları, siyasetçiler ve oda temsilcileri;  meydana gelen depremler sonrasında ortaya çıkan hukuki, teknik, ekonomik ve sosyal etkiler ile konunun tüm boyutlarını ayrıntılarıyla ele alacaklar. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerle birlikte tüm Türkiye tek yürek oldu ve bölgede yaraların sarılabilmesi için adeta seferberlik ilan etti. Meydana gelen depremler sonrasında konunun sosyal, ekonomik ve kültürel etkilerinin yanında hukuki ve teknik boyutları da büyük önem taşıyor.  

Karatay Belediyesi de bu kapsamda, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi işbirliğiyle “Teknik, Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Boyutuyla Deprem Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak.

DEPREMLERİN EKONOMİK, SOSYAL, HUKUKİ VE TEKNİK BOYUTLARI ELE ALINACAK

11-12 Mart’ta Aziziye Kültür Merkezi’nde yapılacak çalıştayda akademisyenler, hukukçular, belediye başkanları, siyasetçiler ve oda temsilcileri; meydana gelen depremler ile sonrasında ortaya çıkan hukuki, teknik ve sosyal etkileri ayrıntılarıyla ele alacak.

Çalıştay, 11 Mart Cumartesi günü saat: 09:30’da Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Av. Levent Babacan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Depremin ilk gününden beri Hatay’daki çalışmaların koordine edilmesinde büyük gayret gösteren AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan; çalıştayın ilk günün birinci oturumunda “Deprem Bölgesi İzlenimleri ve Bir Depremin Düşündürdükleri” başlığında bölgeyi anlatacaklar. Söz konusu oturumun moderatörlüğünü ise HUDER Konya Şubesi Başkanı Av. Levent Babacan yapacak.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise moderatörlük koltuğunda Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik oturacak. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Fetullah Arık, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Süleyman Kamil Akın, Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi Başkanı Osman Örs, Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Aslan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ruhi Can Alkın ile Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Erdal Arslan; “Teknik, Ekonomik ve Sosyal Boyutuyla Deprem” konu başlığında sunumlarını gerçekleştirecekler.

“Teknik, Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Boyutuyla Deprem Çalıştayı”nın ikinci günü ilk oturumu ise Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur moderatörlüğünde başlayacak. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Doç. Dr. Alper Uyumaz ile Doç. Dr. Mehmet Akçaal; “Özel Hukuk Boyutuyla Deprem” başlığında bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Çalıştayın son oturumu ise “Sigorta Hukuku ve Kamu Hukuku Boyutuyla Deprem” başlığı altında gerçekleştirilecek. Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi Başkanı Nazım Taha Koçak, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aytekin Çelik ile Konya Barosu’ndan Av. Hasip Şenalp; Avukat Salih Osman Çağman moderatörlüğünde yapılacak oturumda sunumlarını yapacaklar.

Habere Ait Görsel İçerikler