Sergi
KARATAY BELEDİYESİ KONYA’YA GELEN DEPREMZEDELERİN DE YANINDA

KONYA’DA DEPREMZEDELERE “SICAK” KARŞILAMA

KARATAY BELEDİYESİ KONYA’YA GELEN DEPREMZEDELERE OTOGARDA ÇORBA İKRAM EDİYOR

Karatay Belediyesi, deprem bölgesi yardım çalışmalarına devam ederken; Konya’ya gelen misafirlerini de unutmuyor. Karatay Belediyesi, iki büyük depremin vurduğu 11 ilin yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından Konya’ya gelen veya yolu Konya’dan geçen misafirlere sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, ülkemizin güneydoğusunda büyük hasar bıraktı.

Bölgenin bir an önce normale dönebilmesi amacıyla ise Türkiye genelinde büyük bir çaba sarf ediliyor. Karatay Belediyesi de 50 araç ve 162 personeliyle Hatay’da arama kurtarma çalışmaların yanı sıra bölgede yaraların sarılması için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Karatay Belediyesi, Türkiye’nin dört bir tarafından Konya’ya gelen veya Konya’dan başka illere giden depremzedeler başta olmak üzere yolcuları da unutmuyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, belediyeye ait mobil ikram araçlarıyla Konya Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne gelen veya yolculuk saatlerini bekleyen depremzedeler ile vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Karatay Belediyesi olarak imkanları dahilinde bölgenin ve depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Konya her zaman olduğu gibi bugün de kendine yakışanı yapıyor ve tüm imkanlarıyla, kurumlarıyla, yöneticileriyle ve tüm vatandaşlarıyla Hatay’ın yanında. Gün birlik olma ve dayanışma günü. Bölgemizdeki tüm depremzedelere yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görsel İçerikler