Sergi
KARATAY’DA “İLKOKULLAR ARASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK FUTBOL TURNUVASI” SONA ERDİ

HASAN KILCA: GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

YAVUZ GÜNER: TÜM ÇOCUKLARIMIZ BU TURNUVADAN ÇOK ŞEY KAZANDI

ERKAN YAKIŞIR: KARATAY BELEDİYEMİZ ŞEHRİ HEM İMAR EDİYOR HEM DE NESİLLERİMİZİ İHYA EDİYOR

ABDURRAHMAN ŞAHİN: HASAN BAŞKANIMIZ ŞEHRİHİMİZİN SPORDA MARKA OLMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR

Karatay Belediyesi, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” sona erdi. 39 okuldan 624 öğrencinin katıldığı organizasyonun kupa töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvaya katılan bütün okul ve öğrencilere teşekkür ederek; “Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”, final maçı ve kupa töreniyle sona erdi.

İlçedeki 39 ilkokuldan oluşturulan takımlarda bulunan toplam 624 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın final maçı Kocatepe İlkokulu ile Cengiz İlkokulu arasında oynandı. Cengiz Topel İlkokulu, bir hayli çekişmeli geçen maçı kazanıp turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, üçüncülük maçında Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu’nu yenen Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu, turnuvayı 3’üncü olarak tamamladı.

Toplamda 69 karşılaşmanın yapıldığı turnuvanın sonunda dereceye giren okullara kupa, madalya ve ödüllerinin takdimi için bir tören düzenlendi. Karatay Şehit Nihat Gün Spor Tesisleri’ndeki törene Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Yakışır, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, muhtarlar, turnuvaya katılan takımlar, öğrenci ve aileleri katıldı.

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvaya katılan okullara ve tüm öğrencilere teşekkür etti. Turnuvanın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyen Başkan Hasan Kılca; “İlçemizdeki 39 okulun oluşturduğu takımlarda yer alan 624 sporcu kardeşimiz, turnuva boyunca çok eğlenceli vakitler geçirdi ve her bir çocuğumuzda güzel anılar bırakmış oldu. Karatay Belediyesi olarak bizler de, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesi için gayret ediyoruz. İlkokullar arası futbol turnuvamızı tamamlamış olduk. Yakın bir zamanda ortaokul ve liseler arası turnuvamızı da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düzenleyeceğiz. Bu organizasyonumuz sayesinde ilçemizden iyi sporcular yetişiyor. Turnuvada yeteneklerini ortaya koyan sporcuların Karatay Belediyesi Spor Kulubü veya Konyaspor’a kazandırılması için hocalarımız da buradalar. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte tek hedefimiz geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak. Bu turnuva ile çocuklarımızın hem kaynaşmalarını hem de deneyim kazanmalarına katkı sunmuş olduk. Karatay Belediyemiz bünyesine 4 yeni otobüs aldık. Bu araçları hem bu tür organizasyonlarda hem de Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda eğittiğimiz çocuklarımızın ulaşımında kullanıyoruz. Turnuvanın düzenlenmesinde bizlere katkı sunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, turnuvada ter döken tüm çocuklarımıza, okullarımıza, öğretmenlerimize, kulübümüzün antrenörlerine ve çocuklarımızın ailelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür organizasyonlar düzenleyerek çocuklarımızı, sporu ve sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

KARATAY BELEDİYEMİZ ŞEHRİ HEM İMAR EDİYOR HEM DE NESİLLERİMİZİ İHYA EDİYOR

Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Yakışır, İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası’nın düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti. Erkan Yakışır şunları aktardı; “Karatay Belediyemiz ve Başkanımız şehri hem imar ediyor hem de nesillerimizi ihya ediyor. Yollar, sosyal tesisler, yeni okul binaları ve eğitim tesisleri yapmakla kalmıyor içlerinin dolması için de sportif, kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetler yaparak örnek ve öncü olmaya devam ediyor. Bu bağlamda Konya İl ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olarak çok şanslıyız. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

HASAN BAŞKANIMIZ ŞEHRİHİMİZİN SPORDA MARKA OLMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin de, turnuvayı düzenleyen Karatay Belediyesi’ne teşekkür ederek bu tür organizasyonların çocuklar üzerinde birçok olumlu etkiler bıraktığını söyledi. Abdurrahman Yavaş; “Sosyalleşmek ve toplumla iç içe olabilmek sporla mümkündür. Zira bireylerin ruh ve beden sağlığını koruyarak her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını istiyorsak spor bu araçların en önemlilerindendir. Bu bağlamda, Karatay ilçemizde yaptığı sayısız gençlik ve spor tesisleri ile faaliyetleriyle bu alanda öncülük yapan, Konyamızın sporda marka şehir olmasında önemli katkı ve desteği bulunan aynı zamanda sporcu kimliğiyle de bildiğimiz Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm sporcu ve okullarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

TÜM ÇOCUKLARIMIZ BU TURNUVADAN ÇOK ŞEY KAZANDI

Turnuvanın kupa ve ödül töreninde son olarak konuşan Karatay Kaymakamı Yavuz Güner de turnuvayı düzenleyen Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Yavuz Güner şunları dile getirdi; “Öğrencilerimiz için derslerinin yanında bu tür faaliyetleri çok güzel ve faydalı buluyorum. Çocuklarımızın turnuvadan mutlu bir şekilde ayrılması bizleri de memnun etti. Elbette turnuvada dereceye giren takımlarımız oldu kazanan çocuklarımız var. Ama ben tüm çocuklarımızın bu turnuvadan çok önemli şeyler kazandığını düşünüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sporda başarılı olanların derslerinde de başarılı olduğunu görebiliyoruz. Bu vesileyle İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası’nın düzenlenmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyorum.”

Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Yakışır ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç; konuşmaların ardından “İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası”nda dereceye giren takımlara ve sporculara madalya, kupa ile hediyelerini takdim ettiler.

Habere Ait Görsel İçerikler