Sergi
KARATAY BELEDİYESİ İLÇEYE “GÜL BAHÇESİ” KAZANDIRIYOR

KARATAY, LAVANTA’DAN SONRA BU KEZ DE GÜL BAHÇESİNE DÖNECEK

HASAN KILCA: GÜL BAHÇEMİZ ŞEHRİMİZE / KARATAY’IMIZA HAYIRLI OLSUN

Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesini Konya’ya kazandıran Karatay Belediyesi, şehrin ve ilçenin çehresini değiştirecek yeni bir projeye daha imza atıyor. Karatay Belediyesi bu kapsamda, 13 bin 700 metrekarelik alana 50 bin adet ve 160 farklı türde gülün ekileceği Karatay Gül Bahçesi kazandırıyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde Lavanta, Hobi ve Piknik Bahçeleri’nin hemen yanı başında oluşturulacak Karatay Gül Bahçesi’nin şehrin estetiğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Karatay Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği birbirinden önemli yatırım ve projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Son 3 yıldır yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Karatay Lavanta Bahçesi’nden sonra Karatay Belediyesi şimdi de Karatay Gül Bahçesi ilçeye kazandırılıyor.

Karatay Gül Bahçesi, Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 13 bin 700 metrekarelik bir alanda oluşturuluyor. 50 bin adet ve 160 farklı türden gülün dikileceği Karatay Gül Bahçesi’nin gelecek yıl yaz aylarında ziyaretçi ağırlamaya başlaması hedefleniyor.

Tamamlandığında hem görsel güzelliği hem de kokusuyla Karatay Lavanta Bahçesi’nin ardından ilçenin yeni cazibe noktası olması planlanan Karatay Gül Bahçesi’nde ziyaretçiler için her şey düşünüldü. Bahçeyi ziyaret edecek vatandaşların yanı sıra profesyonel veya amatör fotoğraf meraklıları, eşsiz kokular eşliğinde bahçe projesinde yer alacak gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, gazebo, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok objeyi kullanarak hem birbirinden güzel fotoğraflar çekebilecek hem de unutulmaz bir gün yaşayacaklar.

KARATAY’DA LAVANTA KOKUSUNA GÜL KOKULARI EŞLİK EDECEK

Karatay Gül Bahçesi projesi hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Lavanta Bahçesi, Hobi ve Piknik Bahçeleri ile artan Karatay’ın cazibesini Karatay Gül Bahçesi ile katlayacaklarını ifade etti.

Başkan Hasan Kılca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında şu bilgileri aktardı; “Karatay Belediyesi olarak ilçenin tamamında yeşil kuşak çalışmalarımız, park ve bahçe çalışmalarımızla ilçemiz ile hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Karatay’ımıza ekonomik değerinin yanı sıra eşsiz görsel güzelliğiyle son üç yıldır yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çeken Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi’ni 2019’da kazandırmıştık. Bu kapsamda da Karatay Lavanta Bahçemizin hemen karşısına 13 bin 700 metrekarelik alana görüntüsü ve kokularıyla gönüllerimizi renklendirecek bir gül bahçesinin çok yakışacağını düşündük. Karatay Gül Bahçemiz tamamlandığında vatandaşlarımız ve fotoğraf meraklıları için oldukça güzel ve özel alanlar oluşturmuş olacağız. Aynı zamanda ilçemizdeki yeşil alanına da katkı sağlayacak bahçemiz, birbirinden farklı renklerde binlerce gülün görsel güzelliğiyle ilçenin yeni gözde noktası haline gelecek. Önceden şehrimizde Gül Bayramları ve Gül Festivalleri olurdu. İnşallah Karatay Gül Bahçemizi oluşturduktan sonra bir de Gül Festivali yapacağız. Dolayısıyla Lavanta, Hobi ve Piknik Bahçeleriyle bu bölgemizde yakaladığımız cazibeye Karatay Gül Bahçesi ile de güzel bir güç katmış olacağız. Karatay Gül Bahçemizin şimdiden Karatayımıza, Konya’mıza ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Habere Ait Görsel İçerikler