Sergi
KARATAY YAZ SPOR OKULLARI, 2022’Yİ MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE KAPATTI

AKYÜREK: KARATAY ÇOK KIYMETLİ BİR İLÇEMİZ

ERDEM: KARATAY YAZ SPOR OKULLARI, ÇOCUKLARIN İYİ YETİŞMESİNE İMKAN SUNUYOR

HASAN KILCA: GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ HAZIRLAMAK İÇİN ŞEVKLE ÇALIŞIYORUZ

KILCA: KARATAY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜMÜZ DAHA NİCE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİREREK ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR KULÜP OLACAK

Karatay Belediyesi’nin ilçedeki çocuklar ve gençler için 2019’dan bu yana sürdürdüğü Karatay Yaz Spor Okulları’nın kapanışı, düzenlenen muhteşem bir programla gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği; spor, akrobasi ve illüzyon gösterileri, konser ile daha birçok etkinliğin olduğu program, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya belediyelerinin şehre önemli katkılar ve güzel hizmetler verdiğinin altını çizerek; “Bu konuda en büyük gelişimi Karatay gösterdi” dedi. Belediyelerin şehrin okul ihtiyacından sağlık tesislerine, spor projelerinden organizasyonlara kadar birçok alanda önemli yatırımlara imza attığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de, Karatay Yaz Spor Okulları’nın bu anlamda önemsediklerini dile getirdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay’dan olimpiyat şampiyonu çıkarmayı gönülden arzu ediyor, bu hedefin gerçekleşmesi için de gençlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından, ilçedeki çocuklar ile gençlere sporu sevdirmek, onlarda spor yapma alışkanlığı kazandırmak, bunun yanında fiziksel ve ruhsal yönden gelişimlerine katkı sağlayarak çocukları zararlı alışkanlıklardan korunmak amacıyla düzenlenen Karatay Yaz Spor Okulları sona erdi.

KARATAY YAZ SPOR OKULLARI’NDA EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Futbol, Voleybol, Basketbol, Güreş, Yüzme, Jimnastik, Kick Boks, Karate, Taekwondo, Masa Tenisi ve Satranç branşlarına kayıt yaptıran 2 bin 800 sporcu, alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde 27 Haziran ile 23 Ağustos tarihleri arasında eğitim aldı.

Karatay Belediyesi Karatay Yaz Spor Okulları’nın 2022 Dönemi’nin kapanış Etkinliği de muhteşem bir programla gerçekleştirildi.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ve Orhan Erdem, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Bilal Yavaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Yaz Spor Okulları’nda eğitim sporcular, hocaları, sporcuların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ HAZIRLAMAK İÇİN ŞEVKLE ÇALIŞIYORUZ

Şehit Nihat Gün Spor Tesisi’nde düzenlenen Karatay Yaz Spor Okulları 2022 Dönemi’nin Kapanış Etkinliği, protokol konuşmalarıyla başladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak ilçeyi eğitimde, sporda, kültürde, sosyal aktivitelerde ve birçok alanda çok daha başarılı kılmak için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca; “Türkiye'nin yarınları sizlersiniz. Sizlerin geleceğini en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir zevkle ve şevkle çalışıyoruz. Her geçen gün gençlerimize ve yetenekli yavrularımıza imkanlar sunmak, sportif faaliyetleri daha da çeşitlendirmek için çalışıyoruz. Bugün bir yandan Celaleddin Karatay Gençlik Merkezimizi ülkemizin en büyük kitap kafelerinden biri haline getirirken; diğer yandan Ulubatlı Hasan Mahallemizde 4 bin 600 metrekare alanda modern imkanlara sahip dev bir tenis kortu inşa ediyoruz. Yine Köprübaşı Mahallemizde içerisinde kütüphane, kafe, konferans ve spor salonu ile oyun alanlarının bulunduğu Gençlik Merkezi inşa ederken diğer yandan 30 okulumuzun bahçesine FIFA standartlarına uygun 30 suni çim halı saha kuruyoruz. İnşallah en kısa sürede tüm gençlik merkezlerimizi ve halı sahalarımızı tamamlayarak Karatay’ımızın genç evlatlarına armağan edeceğiz” dedi.

KARATAY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜMÜZ DAHA NİCE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİREREK ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR KULÜP OLACAK

2019’dan bu yana düzenledikleri Karatay Yaz Spor Okulları’nı gençleri farklı spor dallarıyla buluşturmak, yaz tatillerini çok daha keyifli hale getirmek ve yetenekleri olduğu branşlarda gençlerin kendilerini daha da geliştirmeleri amacıyla düzenlediklerini ifade eden Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu yıl 11 farklı branşta sportif aktiviteleri düzenledik. 2 bin 800 öğrencimiz buralarda sporla iç içe oldu. 2019’dan bugüne kadar düzenlediğimiz Karatay Yaz Spor Okulları’ndan toplamda 7 bin 500 kardeşimiz faydalanmış oldu. Sizlerin spora ne kadar yatkın olduğunuzu, sporu ne kadar özleyip bu alanı önemsediğinizi bu yıl bir kez daha hissettik. Ailelerinizin memnuniyetini gördük. Bu bizim en büyük mutluluğumuz oldu. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Karatay Belediyespor Kulübümüzün milli sporcuları, aldıkları sonuçlarla bizleri gururlandırdı. Şu anda 700 civarı lisanslı sporcusu bulunan Karatay Belediyesi Spor Kulübümüzün Atıcılık milli sporcusu Nur Banu Balkancı, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda bronz madalya kazandı. Yine Para Masa Tenisi Erkekler Kategori 5’te aralarında kulübümüzün Masa Tenisi Antrenörü Hamza Çalışkan’ın da olduğu Para Masa Tenisi Erkek Milli Takımı, tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçlar, elbette sadece 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda elde edilen başarılar. Bu neticelerin yanı sıra son yıllarda yerel, ulusal ve uluslararası platformda kulübümüz bünyesindeki birçok sporcumuz; yüzümüzü ağartan ve bizleri gururlandıran sonuçlar elde etti. Kulübümüz ve sporcularımız inşallah gelecek yıllardaki olimpiyatlarda, ulusal ve uluslararası daha birçok organizasyonlardan da alnının akıyla çıkacak, daha nice milli sporcular yetiştirerek adından söz ettiren bir kulüp olacak. Siz çocuklarımız için çok çalışmaya devam edeceğiz. Karatay’ımız, Konyamız ve ülkemiz sizlerin sayesinde bugüne nefes, yarına umut olmaya devam edecek.”

KARATAY ÇOK KIYMETLİ BİR İLÇEMİZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya belediyelerinin şehre önemli katkılar ve güzel hizmetler verdiğini ifade ederek, bu gayretler sayesinde Konya’nın çok ciddi bir gelişim sağladığının altın çizdi.

Milletvekili Tahir Akyürek; “Özellikle son 15-20 yılda Konyamız bir başka Konya oldu. Spor tesisleriyle, parklarıyla, yeşil alanlarıyla, yollarıyla, binalarıyla, köprülü kavşaklarıyla ve daha birçok alanda büyük gelişim gösterdi. Ancak en büyük gelişim Karatay ilçemizde oldu. Karatay ilçemiz bugün hem bir spor şehri, hem sanayi şehri, hem değerler turizmine merkezlik yapan bir şehir, hem kültür şehri. Tramvay hattı, kültür merkezleri, spor salonları, modern binaları, yolları ve yeşil alanlarıyla Karatay çok kıymetli bir ilçemiz. Karatay’a hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlik de çok güzel olmuş. Çocuklarımız Karatay Yaz Spor Okulları’nda çeşitli spor dallarında eğitim aldılar ve zamanlarını çok güzel bir şekilde değerlendirmiş oldular. Projeyi hayata geçiren Karatay Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KARATAY YAZ SPOR OKULLARI, ÇOCUKLARIN İYİ YETİŞMESİNE İMKAN SUNUYOR

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de Konya’nın belediye başkanlarıyla gurur duyduklarını kaydederek belediyelerin Konya’nın tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiğini vurguladı.

Milletvekili Orhan Erdem şunları söyledi: “Belediyelerimiz; şehrimizin okul ihtiyacından sağlık tesislerine, gençlerimizin spor yapabildiği projelerden organizasyonlara ve daha birçok alana el atıyorlar. Bu işi de en güzel bir şekilde yapıyorlar. Buradaki manzara gerçekten de çok güzel. Çocuk ve gençlerimizin zinde olması, kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve bedenlerinin sporla birlikte çok daha sağlıklı olması için Karatay Belediyemiz tarafından çok güzel bir ortam sağlandı. Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’yı kutluyorum. Tüm yavrularımızın, ailelerimizin bahtları açık olsun. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm belediyelerimiz, çocuklarımızın eğitiminden sağlığına, sosyal hayatından daha birçok hususuna büyük bir dikkatle eğiliyor ve takip ediyor.”

KARATAY YAZ SPOR OKULLARI’NIN 2022 YILI KAPANIŞ ETKİNLİĞİ, MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Sanatçı Ömer Demirci’nin konseriyle başladı. Ömer Demirci, programa katılanlara birbirinden güzel eserler seslendirdi. Konserin ardından Karatay Yaz Spor Okulları’nda farklı spor branşlarında eğitim alan sporcuların gösterilerine geçildi. Özellikle Karate, Taekwondo, Boks ve Jimnastikçi sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve katılanların eğlenceli vakitler geçirdiği Karatay Yaz Spor Okulları’nın 2022 Yılı Kapanış Etkinliği’nde sporcuların gösterisinin yanı sıra çeşitli akrobasi ve illüzyon gösteriler de yer aldı. Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

Habere Ait Görsel İçerikler