Sergi
KARATAY’DA TEMELİ ATILAN 100. YATIRIM

13 MİLYON TL’LİK ÇİMENLİK KAPALI SPOR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

HASAN KILCA: KARATAY BELEDİYESİ OLARAK İLÇEMİZDE SPORUN HER ALANINA DESTEK VERİYORUZ

MUSTAFA KAVUŞ: KONYA’NIN SPORDA YAKALADIĞI BAŞARI ASLA TESADÜFİ DEĞİL, ÖNEMLİ BİR GAYRETİN SONUCUDUR

MEHMET MUNLAFALIOĞLU: BELEDİYELERİMİZİN HİZMET YARIŞINDAKİ GAYRETLERİYLE GURUR DUYUYORUZ

REMZİ KARAARSLAN: KARATAY BELEDİYESİ’NİN SPORA VE GENÇLERE VERDİĞİ ÖNEMİN BİR GÖSTERGESİ

MEHMET GENÇ: MERKEZDE ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATACAK GENÇLERİMİZ YETİŞECEK

Karatay Belediyesi tarafından Çimenlik Mahallesi’ne kazandırılacak Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Sadece son 3 yılda 100’üncü yatırımın temelinin atıldığı törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’da spor alanında kazandırdıkları projelerle gençlerin gelişimlerine ve başarılarına katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hükümetin ve Konya belediyelerinin spora yönelik gayretinin Konya’da spora önemli bir ivme kazandırdığına vurgu yaparken; MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’ni Karatay Belediyesi’nin gençlere ve spora verdiği önemin göstergesi olarak gördüklerini söyledi. AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mehmet Munlafalıoğlu, Konya belediyelerinin hizmet yarışıyla gurur duyduklarını belirtti. AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın seçimlerden önce ne söz verdiyse fazlasıyla hayata geçirdiğini ifade etti.

Spor alanındaki yatırım ve projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırılacak Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

Karatay Belediyesi’nin 100’üncü temel atma projesi olan Çimenlik Kapalı Spor Merkezi, 8 bin 680 arsa, 1161 metrekare de inşaat alanına sahip. Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’miz, 13 milyon liraya mal olacak. 15’e 28 ebatlarına sahip oyun sahası, fuaye alanı, seyirci tribünü, soyunma odaları, idari bölümleriyle yeni ve modern bir kapalı spor merkezinin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

KARATAY BELEDİYESİ OLARAK İLÇEMİZDE SPORUN HER ALANINA DESTEK VERİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak; fiziki ve altyapı alanındaki yatırımların yanı sıra sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık yatırımları da gerçekleştirdiklerini aktardı.

Belediye olarak spora ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Hasan Kılca, “Göreve gelir gelmez belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kurduk. Bugüne kadar da sporun Karatay’ımızın her köşesine yayılması için birçok önemli yatırımı ve projeyi hayata geçirdik. 2 yıl önce ilçemizdeki 30 okula FIFA normlarına uygun 30 yeni suni çim halı saha kazandırılmasıyla ilgili projenin temelini attık. Projemize ara vermeden devam ediyoruz. Karatay Yaz Spor Okulları projemiz sürüyor. Bu yıl 11 branşta bin 250 sporcu kardeşimizin katılımıyla yürütülen eğitimler gelecek hafta tamamlanıyor. Karatay Belediyesi Spor Kulübümüz, geleceğin sporcularının yetişmesi ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına öncülük ediyor. Kulübümüz; Futbol, Taekwondo, Voleybol, Kick Boks, Cimnastik ve Güreş gibi daha birçok branşta geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor. Yine amatör spor kulüplerimize malzeme ile ekipman desteğinde bulunuyoruz. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak dostluk ve kardeşlik turnuvası düzenledik. Son olarak yaz kuran kurslarımızda eğitim gören yavrularımıza yönelik turnuva düzenledik. Yüzlerce kardeşimiz, turnuvalarımızda, bu güzel ortamlarda rekabeti ama en önemlisi de dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı öğrendi” ifadelerini kullandı.

ÇİMENLİK MAHALLEMİZE MODERN BİR SPOR MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ

Hasan Kılca, temeli atılan Çimenlik Kapalı Spor Merkezi hakkında da bilgi verdi. Kılca şunları aktardı; “Çimenlik Mahallemizde, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin yanında, 15’e 28 ebatlarına sahip oyun sahası, fuaye alanı, seyirci tribünü, soyunma odaları, idari bölümleriyle yeni ve modern bir kapalı spor merkezini kazandırıyoruz. 8 bin 680 arsa, 1161 metrekare de inşaat alanına sahip Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’miz, 13 milyon liraya mal olacak ve inşallah Aralık ayı başında da hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimiz, onların eğitimi ve gelişmesine yönelik daha birçok projeyi bir bir hayata geçireceğiz. Merkezimizin şimdiden ilçemize, mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

MERKEZDE ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATACAK GENÇLERİMİZ YETİŞECEK

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın seçimlerden önce ne söz verdiyse hepsini bir bir hayata geçirdiğinin altını çizerek; “Seçimlerden sonra da mahalle sakinlerimizle yapılan istişarelerden çıkan neticelere göre nereye daha ne gerekiyorsa onun da yapılması için büyük bir gayret var. Çimenlik Mahallemize de yeni bir kapalı spor salonu kazandırılıyor. Burada inşallah ulusal ve uluslararası başarılara imza atacak gençlerimizin yetişeceğine inanıyoruz. Belediyemiz daha birçok alanda önemli yatırımlara imza atıyor. Bu vesileyle belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN SPORDA YAKALADIĞI BAŞARI ASLA TESADÜFİ DEĞİL, ÖNEMLİ BİR GAYRETİN SONUCUDUR

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Karatay Belediyesi’nin seçimlerden önce verilen sözlerin ve söylenenden çok daha fazla yatırımın da hayata geçtiğine vurgu yaptı.

Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle tamamladı; “Karatay Belediyemizin ‘Bir Başka Karatay’ sloganı var. Bence artık bu slogan ‘Bambaşka Bir Karatay’ olarak değişmeli. Bugün Karatay Belediyesi’nin 100’üncü yatırımı hayata geçiyor. Bu gerçekten de büyük ve önemli bir rakam. Konya’nın sporda geldiği nokta asla tesadüfi değildir. Hem bakanlığımızın hem de belediyelerimizin yatırımlarıyla Konyamız seviye atladı ve Avrupa’nın sayılı şehirleri arasına girdik. Bu vesileyle Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’ni Karatay’a kazandıran Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyorum”

KARATAY BELEDİYESİ’NİN SPORA VE GENÇLERE VERDİĞİ ÖNEMİN BİR GÖSTERGESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Karatay Belediyesi’nin 100’üncü yatırımının temelini hep birlikte attıklarına vurgu yaparak; “2019 seçimleri öncesinde Hasan Kılca Başkanımızla birlikte mahalleleri gezerken tüm mahallelerin talepleri veya ihtiyaçları tek tek not edilmişti. O günden bugüne baktığımızda belediye başkanımız ‘Bir Başka Karatay’ anlayışıyla ilçenin çehresini değiştirdi. Bugün temeli atılan proje de Karatay Belediyemizin gençlerimize ve spora verdiği değerin bir göstergesi aslında. Merkezin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BELEDİYELERİMİZİN HİZMET YARIŞINDAKİ GAYRETLERİYLE GURUR DUYUYORUZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkan Vekili Mehmet Munlafalıoğlu ise, daha hafta sonu yine Karatay Belediyesi’nin Divanlar mahallesine kazandırdığı sosyal tesisin açılışı olduğunu hatırlatarak Karatay Belediyesi’nin birçok projeyi bir bir ilçeye kazandırdığını belirtti.

İl Başkan Vekili Munlafalıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyelerimizin açılış veya temel atma programlarına yetişemiyoruz ve gerçekten bundan da gurur duyuyoruz. Cumhur İttifakı belediyelerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Durmak Yok Yola Devam’ anlayışıyla hareket ediyor ve belediyelerimiz bir yandan daha önce yapılanın üstüne bir şey katmanın gayreti içindeyken bir yandan da bir hizmet yarışı içerisindeler. Bu sayede de hem şehirlerimiz hem de hemşehrilerimiz kazançlı çıkıyor. Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’ni ilçemize kazandıran Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Çimenlik Mahallesi’ne kazandırılacak Çimenlik Kapalı Spor Merkezi’nin temeli, dualar eşliğinde atıldı. Öte yandan merkezin teme atma programına AK Parti Konya İl ve Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Ali Eken, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Habere Ait Görsel İçerikler