Sergi
SEDAT ANAR’DAN “TEBRİZ’DEN KONYA’YA SANTUR İLE EZGİLER” KONSERİ

KARATAY BELEDİYESİ VE TYB KONYA İŞBİRLİĞİNDEKİ KONSERE BÜYÜK İLGİ 


Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi işbirliğiyle organize edilen “Tebriz’den Konya’ya Santur ile Ezgiler” konseriyle Santur Sanatçısı Sedat Anar, Konyalı sanatseverlerle buluştu. Oldukça yoğun ilginin olduğu konserde Sedat Anar, albümünden de bestelerine yer verirken, kendisiyle özdeşleşen Santur, def ve cura ile çaldığı eserler Konyalıları adeta mest etti.
Santurun ve enstrümantal müziğin usta ismi Sedat Anar, Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi işbirliğiyle “Tebriz’den Konya’ya Santur ile Ezgiler” konserini gerçekleştirdi. 
Mevlana Kültür Merkezi’ndeki konserde Santur Sanatçısı Sedat Anar, İran kökenli olan kanuna benzer çalgısı Santur eşliğinde Konyalı müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. Eşi Damla Anar ve kardeşi Selahattin Anar da konserde defleriyle Sedat Anar’a eşlik etti. Konyalılar tarafından büyük ilgi gören bu eşsiz ve unutulmaz konserde Sedat Anar, Defler ve Santurla müzikseverleri gönül coğrafyamızda eşsiz bir yolculuğa çıkardı. 
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, konserin ardından yaptığı konuşmada Sanatçı Sedat Anar’a ve konseri izlemeye gelen Konyalılara teşekkür etti. 
Ahmet Köseoğlu, salonun büyük çoğunluğunun hanım ve gençlerden oluştuğunu dile getirerek, “Konsere ilgi gösteren tüm Konyalı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Sanatçı kardeşlerim Sedat Anar, Damla Anar ve Selahattin Anar’ı da tebrik ediyorum” dedi. 
Karatay Belediye Başkan Vekili Şaban Önal ise şunları aktardı: “Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve belediyemizin işbirliğiyle düzenlenen konsere katılımları dolayısıyla tüm hemşehrilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri günlük yaşamın stresi ve yoğunluğundan uzaklaştıran böyle güzel organizasyonlara ihtiyacımız vardı. Gerçekten de kulaklarımızın ve gönüllerimizin pasını atan bir etkinlik oldu. Bu vesileyle sanatçı kardeşlerime teşekkür ediyorum.”
Karatay Belediye Başkan Vekili Şaban Önal, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Sanatçılar Sedat Anar, Damla Anar ile Selahattin Anar’a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Öte yandan Sanatçı Sedat Anar, kaleme aldığı kitapları da konseri izlemeye gelen Konyalılar için imzaladı.

Habere Ait Görsel İçerikler