Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

KILCA: 15 TEMMUZ, ŞER ODAKLARIN BİR ÖMÜR HAFIZASINDAN SİLEMEYECEĞİ ŞANLI BİR ZAFERDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz’u kahraman milletimizin, yakın tarihimize altın harflerle yazdığı şanlı bir zafer olarak nitelendiren Başkan Hasan Kılca, “15 Temmuz; inancın esarete, cesaretin zafere, Türk milletinin hainlere galip geldiği, yakın tarihimize altın harflerle yazılmış, dünyayı şaşırtan büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’incü yıl dönümü ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğimize kasteden şer odaklarının bir ömür hafızasından silinmeyeceği şanlı bir zafer olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, Çanakkale ruhunun hep diri, hep canlı olduğuna 15 Temmuz’da şahit olduklarını dile getirdi.

15 TEMMUZ İNANCIN, CESARETİN VE ZAFERİN ADIDIR

Hasan Kılca’nın 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’incü yıl dönümü ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesaj şu şekilde: “

“Devletin içine çöreklenmiş kirli ve hain yapı FETÖ’ye mensup bir grup hainin 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişimi, asla unutulmamak üzere tarihimizdeki yerini aldı. Milletine ihanet eden hainlerin darbe girişimini milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tanklara, uçaklara, bombalara ve kurşunlara göğsünü siper ederek engellemiştir. Onların hesaba katmadığı birçok şey vardı. Diz çökmek yerine şehadet şerbeti içmeyi seçen Ömerler, Erollar, Enginler ve daha nice şehit ile gazilerimizin varlığından habersizdiler. O gece aziz milletimiz, cesaret ve imanla candan geçip vatandan geçmeyeceğini, topun tüfeğin imanlı ve inançlı insanların karşısında hükümsüz olduğunu tüm dünyaya en muazzam haliyle gösterdi. Bir şeyi daha gördü ki tüm dünya; dün Çanakkale’de yüreğini ortaya koyan yiğitlerle, 15 Temmuz’da düğüne gider gibi sokağa dökülen milletimiz aynı milletti ve aynı ruhu taşıyordu.

İmanın karşısında küfrün, inancın karşısında zulmün, vatan sevgisinin karşısında da hain kalkışmanın hiçbir hükmü olmayacağını gösterdi rabbim. Allah’a hamd olsun ki milletimiz o gece ülkemize, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, milli irademize kararlı bir şekilde sahip çıkması neticesinde darbecilerin silahı, tankı, helikopteri, uçağı iman ve inanç dolu bu aziz milletin karşısında aciz kalmıştır. Darbeci hainler, ellerinde bulunan teçhizata güvendi ama cihana hükmetmiş ecdadın evlatlarını, milletimizi hiç hesap edemediler. İkinci kurtuluş mücadelemiz olan 15 Temmuz’da da aziz milletimiz; külüne üflense altından iman çıkacağını tüm şer odaklarına en güzel şekilde göstermiştir. 15’lik gençlerimizin 15 Temmuz’da canıyla destan yazdığı o gece bir kez daha gördük ki bu aziz milletten asla ümit kesilmez, bu aziz millet canından geçer vatanından geçmez. Dün bizi ayakta tutan ruh, bu gün yine bizi ayağa kaldırmıştır.” 

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KALPLERİMİZDEKİ YERİNİ DAİMA KORUYACAĞIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayınladığı mesajda demokrasi dersi olarak tarihe geçen 15 Temmuz’un hiçbir zaman unutturulmaması gerektiğine de vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca, mesajını şöyle tamamladı: “O gece diz çökeceğimizi uman aç gözler vardı ve hala pusuda bekleyen şer odakları var. Onun için de bugün bize düşen, yaşadığımız o mücadele gecesini asla unutmamak ve tekrarlanmaması için çok çalışmak. Bizler, aziz şehitlerimizin yerlerini daima korumak ve kıymetli hatıralarını gelecek nesillere aktarmakla sorumluyuz. Dolayısıyla 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak, her zaman önemli görevlerimizden biri olmalıdır ki unutulmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan, millet, bayrak aşkıyla ayağa kalkıp, sinelerinde ki o engin iman ve inançla gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine baş sağlığı, gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz akşamı destan yazan ve ihaneti önlemek için göğsünü siper eden gazilerimize, tüm milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

 

Habere Ait Görsel İçerikler