Sergi
KARATAY KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

KARATAY BELEDİYESİ, VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN TÜM TEDBİRLERİNİ ALDI

Karatay Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi ve kesim bitiminde atıkların çevre insan sağlığı açısından tehlike oluşturmadan toplanabilmesi amacıyla uyguladığı çalışmaları bu bayramda da büyük bir titizlikle yürütecek.

Karatay Belediyesi 16 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için Çevre Koruma Kontrol ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere ilgili tüm birimler, nöbetçi ekipleriyle vatandaşın Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için 7/24 görev başında olacak.

ÇEVRE TEMİZLİK EKİPLERİ BAYRAM BOYUNCA ALARMDA OLACAK

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Karatay Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerleriyle ilgili hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesim noktalarında Çevre Koruma ve Kontrol ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tüm araç, ekip ve ekipmanlarıyla birlikte alarm halinde olacak. Ekipler, kurban artık ve atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayram boyunca kesim noktalarında temizlik ile dezenfekte işlemlerini aksatmadan gerçekleştirecek. Öte yandan genel sağlık ve temizlik tedbirleri kapsamında vatandaşların kurban atıklarını ağzı kapalı şekilde çöp konteynırlarına atmaları istendi.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BAYRAM MESAİSİNDE

Zabıta Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını bayram süresince devam ettirecek. Söz konusu çalışmalarda gıda satış yerleri, et çekimi yapılan işletmelerle kurban satış ve kesim noktalarının bayram süresince denetlenecek.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kurban kesim yerlerinde veya kendi özel mülkünde, kurban kesimi yapıp çevreyi kirletenlere veya kaçak olarak halka açık yerde kesim yapanlara denetim birimlerince kabahatler kanununun ilgili hükümleri ve zabıta yönetmeliği doğrultusunda yasal işlem uygulanacağını ve et çekimi hususunda hijyenik olmayan ortamlarda ve ruhsatsız kişilerce et çekilerek kıyma yapılmasına müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

KARATAY’DA 13 KURBAN KESİM YERİ BELİRLENDİ

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl ilçede oluşturulan 13 farklı kurban kesim alanları ise şu şekilde; Büyüksinan Pazar Yeri, Çatalhüyük Pazar Yeri, Çimenlik Pazar Yeri, İstiklal Pazar Yeri, Kalenderhane Pazar Yeri, Karaaslan Üzümcü Pazar Yeri, Karkent Pazar Yeri, Karşehir Pazar Yeri, Keçeciler Pazar Yeri, Küçükkumköprü Pazar Yeri, Sedirler Pazar Yeri, Selimsultan Pazar Yeri, Uluırmak Pazar Yeri.

Habere Ait Görsel İçerikler