Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA’DAN ABDURRAHİM KARAKOÇ VE CAHİT ZARİFOĞLU’NUN VEFAT YIL DÖNÜMLERİ MESAJI

KILCA: GELECEK NESİLLERİMİZİ BU DEĞERLERİMİZLE BÜYÜTMELİYİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Abdürrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu’nun vefatlarının yıl dönümleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Abdürrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu’nu inançlarını, umutlarını ve sevdalarını mısralarına en iyi yansıtan şairler olarak niteleyen Başkan Kılca, “Yazdıkları gibi yaşayan bu değerlerimizi çok daha iyi anlamaya ve anlatmaya devam etmeliyiz. Gelecek nesillerimizi bu değerlerimizle büyütmeliyiz” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Abdürrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu’nun vefatlarının yıl dönümleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ABDURRAHİM KARAKOÇ ANADOLU KOKAN SEVDA VE DAVA ŞİİRLERİNİN BİRİCİĞİDİR

Başkan Hasan Kılca, mesajında Abdürrahim Karakoç’u vefatının 9’uncu yılında rahmetle andığını belirterek şunları kaydetti: “Sevda ve dava şiirlerinin biriciği diyebileceğimiz, koca yağız, Anadolu kokan bir adam; Abdürrahim Karakoç. Türk Edebiyatı’na yeni bir nefes, duru bir soluk getiren şiir ve dava adamı Karakoç, hem kişiliği hem dizeleriyle bizim için büyük bir değerdir. Abdürrahim Karakoç, hayat felsefesi yaşam tarzı ve kendine münhasır dizeleriyle hepimizin hayatına dokunur. Dağlara tutkusu, Anadolu sevdası ve ‘Mihriban’ dizilerinde tekrarladığı ‘Lâmbada titreyen alev üşüyor’ dizeleriyle ince bir lisanı kullanır. Hem kendisi hem dizeleri hem de hayatıyla nezih ve zarif bir yaşam sürmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle yakın tarihimizin edebi değeri Abdürrahim Karakoç’u vefatının 9’uncu yılında rahmetle anıyorum.”

TÜRK EDEBİYATININ EN ZARİF ADAMI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Abdürrahim Karakoç’un yanı sıra Cahit Zarifoğlu’nun da vefatının 34’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cahit Zarifoğlu’nun Türk edebiyatının en zarif adamı olduğunu ve tüm hayatını inandığı değerler ve savunduğu fikirler uğruna adeta mücadele ederek geçirdiğini belirten Başkan Hasan Kılca, “Küçük yaşından itibaren yaşadığı zorluklarla büyüyen Cahit Zarifoğlu, tüm sıkıntılarına rağmen ince ruhlu, zarif ve sevdiklerine olabildiğine değer vermiş ve bağlı kalmıştır. Onun mana iklimi, bugün bizlere örnek teşkil etmektedir.  Günümüzde onu anlamak bir bakıma yaşadığımız hayatı anlamaktır. Bu vesileyle; şiirimizin ve edebiyatımızın kıymetli ismi Cahit Zarifoğlu’nu vefatının 34’üncü yılında rahmetle anıyorum” dedi.

                                                                                                                                                                                                              

Habere Ait Görsel İçerikler