Sergi
KARATAY BELEDİYESİ KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE YİYECEK BULMAKTA ZORLANAN SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

Karatay Belediyesi, kar yağışı ve soğuk havadan etkilenen sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasındaki besleme istasyonları ve açık alanlara yiyecek ve su bırakarak bu soğuk günlerde onların yanında olmaya devam ediyor.

Karatay Belediyesi, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını yine unutmadı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen kedi ve köpek besleme istasyonlarına ve açık alanlara yem ve su bıraktı.

Konuyla ilgili bilgi veren Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada, ilçedeki 19 adet köpek, 10 adet kedi besleme istasyonu ve 200 adet kuş evine yılda 40 ton köpek mamasının yanı sıra 4 ton kedi maması ile kuş yemi dağıtıldığı ifade edildi.

Soğuk havalarda sokak hayvanlarının yaşam mücadelelerine destek verildiği kaydedilen açıklamada ayrıca, “Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışı en çok hayvanları etkiliyor. Yiyecek bulamayan hayvanlar donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Karatay Belediyesi olarak sokak hayvanlarının bu duruma düşmemesi için yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Aynı zamanda kuşlar için de beslenme odaklarına ve açık alanlara buğday bırakıyoruz” denildi.

SOKAKTAKİ CANLARIMIZ BİZE ALLAH’IN EMANETİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da soğuk havalarda sokak hayvanlarının yaşamlarının daha da zorlaştığını belirterek, “Soğuk ve karlı havalarda sokak hayvanları için bıraktığımız yiyecek miktarını arttırıyoruz ve olumsuz hava şartları karşısında yaşam mücadelesi veren sessiz dostlarımızın beslenmesine yönelik bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Sokaktaki canlarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Bu bilinç ve sorumlulukla düzenli olarak sokaktaki canlılarımızın besleme ve bakımlarını yapıyoruz. Sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına karşı vatandaşların olumsuz hava şartları nedeniyle daha fazla duyarlı olmaları da son derece önem taşıyor. Her canlının yaşam hakkına saygı duymak hepimizin önceliği olmalıdır” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler