Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN 106 YILLIK TARİHE ANLAMLI YOLCULUK

Karatay Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünde 18 Mart 1915 yılına ait “Konya Harp Mecmuası” adlı gazeteyi dağıtarak Konyalıları büyük zaferin 106 yıl öncesine götürdü. Duygu dolu anlar yaşandığı bu anlamlı proje için Konyalılar Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ülkemizin tarih, kültür ve medeniyet değerlerine büyük önem veren, bu kapsamda da bugüne kadar pek çok proje hayata geçiren Karatay Belediyesi, gururlandıran bir etkinliğe daha imza attı.

Karatay Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde 18 Mart 1915 yılına ait “Konya Harp Mecmuası” adlı gazeteyi dağıttı.

Tarihi zaferin ilan edildiği haberler, Konyalı şehitlerin hayat hikâyeleri ve zafere ait birçok fotoğraf ile yazının bulunduğu temsili gazeteyi gören vatandaşlar, büyük zaferin olduğu yıla tarihi bir yolculuk yaparak duygu dolu anlar yaşadı. Böylesine anlamlı günün yıldönümünde yapılan anlamlı etkinlik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Geçmişlerini ve ecdatlarını kendilerine bir kez daha hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya da teşekkür ettiler.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde hayata geçirdikleri projeyi değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde, vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehitliğe koşan ecdadı anmak istediklerini söyledi.

Başkan Hasan Kılca, “Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu bir kahramanlık destanının yazdığı vatan toprağıdır. Şanlı destanın 106. yıl dönümünde Karatay Belediyesi olarak hazırladığımız “Konya Harp Mecmuası”nı hemşehrilerimize dağıttık. Hemşehrilerimizi tarihi bir yolculuğa çıkararak o anı yaşamalarını istedik. Bizler, şehitlerimizden kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha yükseklere taşıyacağız Ben bu vesileyle, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha minnetle şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görsel İçerikler