Sergi
BAŞKAN KILCA’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜ MESAJI

KILCA: MİLLETÇE BU RUHU KORUDUKÇA HER TÜRLÜ BADİREYİ ATLATACAĞIZ

Karatay Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıttığına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Korkma” diye başlayan milli marşımızın her okunduğunda tüm milletimize hem gurur, hem umut, hem de güven verdiğini belirtti. Hasan Kılca, “Bizler, bu istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacağız ve istikbal mücadelemizi başarıyla sürdüreceğiz” dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşı’nın hepimize hem gurur hem umut hem de güven verdiğini söyledi.

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde:

“Bu dizelerde milletimizi millet yapan ruhu, şuuru ve imanı bir ahenk içinde vücut bulur ve İstiklal Marşımız sadece bir marş değil tüm toplumu tamamlayan kimlik oluverir. Mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan İstiklal Marşı, prangalara ve tutsaklığa savaş açmış milletimizin bağımsızlığına özgürlüğüne olan haykırışıdır. Şiirlerinde milli ve manevi temaları ön planda tutan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda hepimize iman gücünün küfür karşısındaki galibiyetini; üstünde yürüdüğümüz toprağın altında kefensiz yatanlar sayesinde var olduğumuzu hepimize tekrar tekrar hatırlatır. Bizi bize anlattığı için her defasında daha gür bir şekilde söylediğimiz, her kelimesiyle tüm zerrelerimize kadar işleyen İstiklal Marşı’nı hiçbir zaman sahiplenmeyen Mehmet Akif Ersoy, ülkenin istiklali için verilen büyük direnişe de gönüllü olarak katılmıştır. Yani istiklali, istikbali yaşayan ve bu ruhu İstiklal Marşı’yla bizlere yaşatan Mehmet Ersoy, vatanın bağımsızlığına kast eden tüm düşmanlara karşı ve tüm imkânsızlıklar içinde nasıl bir kurtuluş mücadelesi verildiğini en iyi şekilde ortaya koymaktadır.

Aslında bu inanç ve kararlılığı, yüzyılları kapsayan geçmişimizde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de yeniden hep birlikte hatırladık. Bu milleti yıkmak için pusuda bekleyenlere küllerimiz de kalsa yeniden dirilebileceğimizi, birlik ve beraberlikle kenetleneceğimizi en güzel şekilde tüm dünyaya gösterdik. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın, topraklarımızın ruhu, milletimizin özünü yansıtması bakımından ifade etmek gerekirse İstiklal Marşı sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metni olduğunun altını çizmek gerekir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir yeri olan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Bu önemli tarihin 100’üncü yıl dönümündeyiz ve 2021’i “İstiklal Marşı Yılı” olarak geçireceğiz. Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan, Türk Milleti’nin istiklal ve bağımsızlığının destanı, tam 100 yıldır aynı ruh ve hissiyatla okunmakta; istiklal ve istikbal mücadelesini en taze haliyle ruhumuza işlemeye devam etmektedir. İşte bizler, bu istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Çünkü milletimiz, tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmemiştir ve varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiştir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da millet olarak hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, güvenliğimiz ve huzurumuz için ne gerekiyorsa yapmaktan asla kaçınmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, necip milletimizin hissiyatına tercüman olan, kurtuluş ve kuruluşumuzun eşsiz destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünde, değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatan için can veren, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

 

Habere Ait Görsel İçerikler