Sergi
KARATAY’DAKİ 30 OKULA HALI SAHA PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

6 OKULUN HALI SAHA YAPIMI TAMAMLANDI 

KILCA: GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE GÜÇ KATMAYI AMAÇLIYORUZ

Karatay Belediyesi tarafından ilçedeki 30 okula FIFA normlarına uygun 30 yeni suni çim halı saha kazandırılmasıyla ilgili proje hızla ilerliyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında düzenlenen törenle temeli atılan söz konusu proje kapsamında 6 halı saha tamamlandı. Eğitim çağındaki gençlerin gelişimlerine katkı sunmak ve onlara yaşanabilir bir gelecek bırakmak istediklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasın Kılca, “Projemizle çocuklarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görmeleri kadar bedensel ve zihinsel anlamda da onlara katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Fiziki ve altyapı belediyeciliğinin yanı sıra eğitim, sosyal ile kültürel belediyecilik gibi daha birçok alanında hayata geçirdiği projelerle örnek işlere imza atan Karatay Belediyesi, spora da büyük önem veriyor. 

Karatay Belediyesi, bu kapsamda geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde “Karatay’daki 30 Okula 30 Yeni Halı Saha” adlı projeyi hayata geçirerek projenin ilk temellerini de atmıştı. 

Karatay Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, pandemiye rağmen hızla ilerliyor ve okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başlaması kararı ihtimaline karışa halı sahaların hizmete açılması için ekipler, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

6 OKULUN HALI SAHASI TAMAMLANDI 

Ekipler, hummalı bir çalışma içerisine girerek 30 okula 30 suni halı saha projesinden 6’sını tamamladı. Yapımı tamamlanan halı sahalar ise şunlar; Şehit Azam Güdendede Anadolu Lisesi, Şehit Üsteğmen Mehmet Düzenli İmam Hatip Ortaokulu, Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu ile Köseali İlkokulu.

ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL VE ZİHİNSEL ANLAMDA YETİŞMESİNE KATKI SUNUYORUZ 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak ilçede eğitim çağındaki bütün çocuklar için yeni projeler üretme çabası içerisinde olduklarını belirterek, “Karatay’daki 30 Okula Yeni Yeni Halı Saha” projesinin de bu amacı taşıdığının altını çizdi. 

Başkan Hasan Kılca, “Çocuklarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görmeleri kadar bedensel ve zihinsel anlamda da çocuklarımıza olumlu katkı sunması için geçtiğimiz yıl Karatay genelinde halı saha yapılabilecek alanlara sahip okullarımızı belirledik ve bu özelliklere sahip ilçemizdeki 30 okulumuza 30 adet yeni suni çim halı saha yapımı için temellerimizi attık. Ekiplerimiz yoğun bir çalışma neticesinde 5 okulumuzun halı sahalarını tamamladı. Halı sahalarımız; 1000 metrekare ebatlarında, FIFA normlarında ve suni çim saha şeklinde inşa ediliyor. Halı sahalarımızın etrafı Galvanizli kafes tel ile çevrili olacak ve halı sahalarımızın yürüme yolları kilitli parkeyle kaplı. Bu yatırımımızla; yarınlarımız ve umudumuz olan yavrularımızın yetişmelerine ve geleceklerine ayrı bir güç katmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerine devam eden çocuklarımız ve gençlerimiz, gönül rahatlığıyla buralarda spor yapabilecekler. Ben bu vesileyle yapımı tamamlanan halı sahalarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Geri kalan 24 halı sahayı da hızlı bir şekilde bitirerek çocuklarımızın kullanımına sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görsel İçerikler