Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN, SEZAİ KARAKOÇ’UN DOĞUM GÜNÜNDE SEVENLERİNE ANLAMLI HEDİYE

KILCA: SEZAİ KARAKOÇ DİRİLİŞ EKOLÜNÜN YENİLİKÇİ SİMGESİDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından #TürkiyeSezaiKarakoçuOkuyor başlık etiketi ile ünlü şairin 88. doğum yıl dönümü sebebiyle 3 eserini 88 seveni ile buluşturdu. Usta şairi bir kez daha anlayarak edebiyat dünyasına miras bıraktığı ‘Diriliş Serisini’ 88 seveniyle buluşturduklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karakoç’un, diriliş ekolünün ve yenilikçi ruhun simgesi olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine ve vatandaşlara sürprizler yapan Karatay Belediyesi, birçok konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşmasına katkı sağlayarak çekiliş veya sürpriz hediyelerle vatandaşlara kültür ve sanat etkinliklerini sunmaya devam ediyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından bu kapsamda büyük Türk Şairi Sezai Karakoç’u 88. doğum yıl dönümünde hatırlatarak; şiir sevdalısı Karakoç’un 88. doğum yıl dönümü vesilesiyle 88 kişiye ünlü şairin ‘Diriliş Serisini’ hediye etti.

Sezai Karakoç’u ve sevenlerini unutmayan Karatay Belediyesi usta şairin kaleminden bir sözü veya mesajlarının olduğu videolarını #TürkiyeSezaiKarakoçuOkuyor başlık etiketiyle Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın hesabından paylaşan 88 kişiye Türk şiirinin öncülerinden olan Karakoç’un 3 eserini hediye etti.

Sezai Karakoç’u doğum yıl dönümünde yeniden okuyarak usta şairi hem bir kez daha hatırlattıklarını hem de üstadın edebiyat dünyasına miras olarak bıraktığı eserlerini 88 seveniyle buluşturduklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karakoç’un, diriliş ekolünün ve yenilikçi ruhun simgesi olduğunu söyledi. 

TÜRK ŞİİRİNİN BİLGE ŞAİRİ BİZE HAYATA HER ZAMAN UMUTLA BAKMAYI ÖĞRETTİ

Kültür-sanat etkinliklerini sosyal medya hesaplarından yayınlayıp Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafına ulaştırmaya devam edeceklerini aktaran Başkan Hasan Kılca şu ifadelere yer verdi: “Üstad Sezai Karakoç şiiriyle, sanatıyla, ulusal ile evrenseli başarıyla bir araya getiren;  aşkı, ümidi, umudu kitlelerle paylaşan, insanlığa diriliş tohumları eken dizeleriyle bu dirilişin ümidini sinesinde her daim canlı tutan dolayısıyla dünyaya mâl olmuş önemli bir değerimizdir. Usta şair bizlere  “Umutsuzluk yok. Gün gelir gül de açar, bülbül de öter” dizeleriyle her zaman hayata umutla bakmamız gerektiğini hatırlatmaktadır. Üstad, dizeleriyle hislerimize ve hayallerimize tercüman olmaya devam ederken, onun edebi ve diriliş mirasına sahip çıkmaktan ve hemşehrilerimizi Sezai Karakoç’un eserleriyle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile kültürümüz ve irfanımız için abide olarak gördüğümüz Türk şiirimizin bilge şairi olan Sezai Karakoç’un 88. doğum yıl dönümünü kutluyor, usta şairimize şükranlarımı sunuyorum.”

Habere Ait Görsel İçerikler