Sergi
KARATAY BELEDİYESİ KENT KONSEYİ’NDEN “ÇEVRİMİÇİ RESİM ATÖLYESİ”

GELECEĞİN RESSAMLARINI YETİŞTİRECEK PROJEYLE RESİM KURSU EVLERE TAŞINIYOR

Karatay Belediyesi Kent Konseyi, gençlerin hobi ve becerilerini arttırmak, pandemi döneminde yaşamlarına sanatı daha fazla dahil etmek amacıyla “Çevrimiçi Resim Atölyesi” projesini hayata geçiriyor. Söz konusu proje için başvurular alınmaya başlandı bile. Çizgi, ışık, gölge ve basit obje alıştırmalarından Natürmort’a ve daha birçok konuda verilecek eğitimler sonucunda başarılı olan kursiyerlere “E-Sertifika” verilecek. 

Gençlere dair programlarıyla bugüne kadar birçok çalışma yürüten Karatay Belediyesi Kent Konseyi, yeni bir proje daha hayata geçiriyor.

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ortaöğretim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan proje kapsamında “Çevrimiçi Resim Atölyesi” eğitimleri başlatacak.

Söz konusu proje için başvuru formu doldurduktan sonra http://bit.ly/resimatolyesisınav linkinden indirilecek resmin çizilmesi ve 05.01.2021 tarihine kadar karataygm@karatay.bel.tr mail adresine gönderilmesi gerekiyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Serap Noyan tarafından Zoom programı üzerinden verilecek “Çevrimiçi Resim Atölyesi” kursu çalışmaları, 14 Ocak 2021’de başlayacak.

20 hafta yani 5 ay sürecek eğitimler kapsamında çizgi, basit obje, ışık, gölge alıştırmaları ile Natürmort, perspektif, imgesel, insan figür ve anatomik yapı, hareketli figür, yüz ifadeleri ve anatomisi gibi daha birçok kon resim teknikleri ve uygulama çalışmaları yapacak. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara ise “E-Sertifika” verilecek.

Habere Ait Görsel İçerikler