Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA’DAN “MEHMET AKİF ERSOY”MESAJI

HASAN KILCA: MEHMET AKİF ERSOY, ANADOLURUHUNA MÜCADELE RUHUNU İLMEK İLMEK İŞLEYEN MANEVİ DEĞERİMİZ

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 84. vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mehmet Akif’in sadece bir şair değil, aynı zamanda bir gönül adamı ilim, irfan ve manevi iklimimiz için en kıymetli kelam ehli olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Akif, gerek şiirleri, gerek yazıları, gerekse de vaazlarıyla Anadolu’nun manevi dünyasına en kıymetli ilmekleri atmış, toplumun ruhuna mücadele nefesi üflemiş milli ve manevi değerimizdir” dedi. 

 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mehmet Akif Ersoy’un sadece bir şair değil  vatan aşığı, millet ve bayrak sevdalısı, mücadele ve aksiyon adamı olduğunu söyledi.

 

Başkan Hasan Kılca, yayımladığı mesajında milletimizin Milli Mücadele yıllarında oluşan karamsarlığın önüne geçebilmek adına büyük bir gayret ve özverili bir mücadele verdiğinin altını çizdi. 

 

Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde; “İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında büyük katkısı bulunan Mehmet Akif Ersoy, gerek eserleriyle gerekse de duruşuyla her türlü olumsuz şarta rağmen kimliğinden ve inancından asla taviz vermemiştir. Verdiği mücadele ve gayret, bugün bile her birimizin yoluna ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir. Mehmet Akif Ersoy, her zaman hakkı tutup kaldıran, inandığı davadan bir an bile geri durmayan özü sözü bir şairimizdir. Yaşadığı dönemin çetin zorluklarına rağmen milli ve manevi değerlerine bağlılığı, milletini, bayrağını ve inancını tehdit edenlere karşı dik duruşuyla her zaman örnek olmuştur. Yaşadığı sıkıntılara rağmen mütevazı hayatından taviz vermeyen şairimiz,necip milletimizin gönlünde hak ettiği müstesna yerini almıştır.

 

Mehmet Akif Ersoy, ‘Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ dizelerini referans alarak, millibirlik ve beraberlik şuurunu ve bilincini taşımak ve ömrü boyunca bunu gelecek nesillere aktarmak için olan gücüyle mücadele etmiştir. Bugün bize düşen ise, her bakımdan oldukça kıymetli olan Mehmet Akif Ersoy’u gönül dünyamızın aynası kabul ederek anmaktan öte anlamak ve eserlerini okumanın yanında gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Mehmet Akif’in ‘Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, cihanda yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz’ dizeleri de mücadele azmimizi bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gönül coğrafyamızın mümtaz kişiliği ve en önemli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıl dönümünde bir kez daha minnetle yâd ediyor, şahsında ahirete irtihal etmiş tüm manevi değerlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Habere Ait Görsel İçerikler