Sergi
KARATAY BELEDİYESİ, 2020 BOYUNCA PANDEMİYİ BAŞARIYLA YÜRÜTTÜ

KILCA: SALGIN HASTALIK ETKİSİNİ YİTİRENE KADAR GAYRETİMİZDEN GERİ DURMAYACAĞIZ

Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2020’de de pandemi sürecini büyük bir hassasiyetle ve başarıyla sürdürdü. Yıl boyunca tüm ekipleri sahada olan Karatay Belediyesi, süreçle ilgili aldığı kararlar ve tedbirlerin yanı sıra uyguladığı sosyal projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştırarak insan sağlığına önemli katkılar yaptı. Salgının ülkemizde etkisini gösterdiği andan itibaren gerekli tüm karar ve tedbirleri alarak hemen uygulamaya geçtiklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Hemşehrilerimizin sağlığını korumak, maddi veya manevi ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla çalışıyoruz. Salgın hastalık etkisini yitirene kadar bu gayretimizden geri durmayacağız” dedi.

Korona Virüsü salgınıyla mücadele için ilk günden itibaren seferberlik ilan eden Karatay Belediyesi, 2020 yılında da hayata geçirdiği birçok uygulama ve projeyle de örnek bir tavır sergiledi.

Salgın sürecinin en az hasarla atlatılması için bilgilendirici ve uyarıcı çalışmalarla vatandaşlara sürekli evde kal çağrısında bulunan Karatay Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması adına birçok sosyal yardım ve destek hizmetlerini de uygulamayı sürdürdü.

Ulusal ve uluslararası tedbir uygulamalarını dikkate alarak yerel ölçekli çözümler geliştiren Karatay Belediyesi, dezenfeksiyondan hastalık ile hastalıkla mücadelede bilgilendirici-uyarıcı çalışmalara, sosyal yardımlardan daha birçok projeyi Karataylıların hizmetine sundu.

KARATAY BELEDİYESİ PERSONELİNE KOVİD-19 EĞİTİMİ VERİLDİ

Korona Virüsü salgını süreci boyunca hem vatandaşların hem de çalışanlarının sağlığı adına birçok karar ile tedbir alan Karatay Belediyesi, hizmette kalite ve devamlılığı sağlamak amacıyla tüm belediye personeline Koronavirüs konusunda eğitim verdi.

Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı uzman isimler tarafından verilen eğitimlerle bütün belediye personeli; Kovıd-19 hastalığının özellikleri, belirtileri, yayılımı, kişisel hijyen, enfeksiyondan korunma yollarının yanı sıra maske ve eldiven kullanımı gibi pek çok konuda bilgilendirildi.

İLÇEDEKİ TÜM PAZAR YERLERİNDE SIKI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Karatay Belediyesi, bu süreçte personelinin yanı sıra vatandaşların sağlığına da büyük önem verdi ve belediye hizmet binasının yanı sıra belediyeye ait tüm tesislere el dezenfektanları taktı. Personele belirli periyotlarda dezenfektan jel, maske ve eldiven dağıtan Karatay Belediyesi, ilçedeki tüm pazar yerlerinde de işi sıkı tutuyor.

İlçede bulunan 17 kapalı ve açık Pazar yerlerinde haftanın yedi günü toplamda 24 defa kapsamlı dezenfeksiyon ve temizlik çalışması yapan, pazarcı esnafının yanı sıra vatandaşa maske ve eldiven dağıtan Karatay Belediyesi, tüm pazar yerlerine de el dezenfektan aparatları yerleştirerek esnafın ve vatandaşın sağlığına katkı sunuyor.

KARATAY BELEDİYESİ “TSE COVID-19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİ”Nİ ALAN İLK BELEDİYELERDEN BİRİ

Karatay Belediyesi, gerek vatandaşlara, gerekse hizmet alanına giren tesis ile birimlerde hayata geçirdiği tedbirler ve uygulamalarıyla önemli bir TSE belgesi aldı.

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) tarafından Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getiren Karatay Belediyesi, bu sayede ülke genelinde “TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” almaya hak kazanan ilk belediyelerden birisi oldu. Bu alanda Konya’da “TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi” almaya hak kazanan ilk belediye olan Karatay Belediyesi, böylece hizmetlerde kalite, güven ve devamlılığın sağlanması adına önemli bir mesafe daha kat etmiş oldu.

KARATAY’DAKİ 6 EMEKLİ KONAĞI FİLYASYON EKİPLERİNE TAHSİS EDİLDİ

Karatay Belediyesi, pandemi dönemi boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak görevini yürüten sağlık çalışanlarını da unutmadı.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi’ne ait Çelebi, Keçeciler, Karkent, Karşehir, Küçükkumköprü, Selim Sultan Emekli Konakları, koordinasyon merkezi olarak kullanılması amacıyla filyasyon ekiplerine tahsis edildi. Pandemi dönemindeki özverili çalışmalarıyla her kesimin büyük takdirini kazanan filyasyon ekipleri, Karatay Belediyesi Emekli Konaklarında mesai saatleri dışında dinlenme fırsatı buluyor. Ekipler, çay ikramının da yapıldığı tesislerden 09.00 ile 23-00 saatleri arasında faydalanabiliyor.

KARATAY BELEDİYESİ AŞEVİ, BU SÜREÇTE DE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti veren Karatay Belediyesi Aşevi, pandemi döneminde de Karataylıların yanında oldu ve söz konusu vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmaya devam etti. Karatay Belediyesi aşevlerinde pişen 3-4 çeşit yemek, bir kişinin iki öğün beslenme ihtiyacını karşılayacak şekilde ve Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak yıl boyunca 110 aileye ulaştırılıyor.

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA MASKE VE DEZENFEKTAN DESTEĞİ

Karatay Belediyesi, bu süreçte esnafın da yanında oldu. Esnafı iş yerlerinde ziyaret ederek esnafı süreç hakkında bilgilendiren ve broşür veren Karatay Belediyesi ekipleri, işyerlerine maske dezenfektan da dağıtarak bu süreçte esnafa destek oluyor.

Yürütülen söz konusu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 9 bin litre dezenfektan, 310 adet dezenfektan standı ve 105 bin maske dağıtıldı. Öte yandan 80 mahalle muhtarına da dezenfekte malzemeleri ve maske ulaştırıldı.

KARATAY BELEDİYESİ SALGINDA EVLERDEKİ VATANDAŞLARA MORAL OLDU

Karatay Belediyesi, rutin belediyecilik hizmetleri, sosyal destekler ve eğitime yönelik projelerinin yanında, Korona Virüsü ile mücadele sürecinde evlerinde kalan vatandaşlara da moral kaynağı oldu. Bu bağlamda da bilgilendirici yayınlar, çocuklar ve gençler için yayınlanan eğlenceli içeriklerle süreç başarıyla yürütüldü.

MOBİL EBA DESTEK NOKTASI İLE EĞİTİME KATKI

Karatay Belediyesi, pandemi dönemiyle hayata geçen uzaktan eğitim sisteminde, öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine sorunsuz bir şekilde erişebilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle örnek bir işbirliği projesine daha imza attı.

Söz konusu proje kapsamında “Mobil EBA Destek Noktaları” oluşturuldu. Karatay’ın 16 mahallesini kapsayan projeye dahil olan 38 bilişim teknolojisi uzmanı ve rehberlik öğretmeni, öğrencilerin herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitimlerine devam edebilmesine destek oluyor.

ONLİNE DENEME SINAVI İLE ÖĞRENCİLERE SINAV TECRÜBESİ SAĞLANDI

İlçenin dört bir tarafında eğitime dönük yatırımlar ile büyük katkı sağlayan Karatay Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle derslerine uzaktan devam eden öğrenciler için Karatay Kaymakamlığı ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz online deneme sınavı düzenledi. Liselere Geçiş Sınavı(LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler Hafta sonu düzenlenen sınavlara büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler uygulama sayesinde hem bilgilerini test etti hem de sınav tecrübesi edindi.

MOBİL BELEDİYECİLİKLE SOSYAL İZALASYON SAĞLANDI

Karatay Belediyesi, Korona Virüsü ile mücadele kapsamında vatandaşların belediye binasına gelmeden de işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için birçok e-belediyecilik hizmetini hayata geçirdi. Bu kapsamda altyapı ağı oluşturuldu ve vatandaşlar, belediyeye gelmeden, emlak vergisi ödemesi, imar durumu sorgulama, borcu yoktur yazısı, rayiç değeri bedel yazısı, yardım başvuruları gibi birçok işlemi e-belediye üzerinden yapma imkânı buldu.

HASAN KILCA; SALGIN DÖNEMİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Korona Virüsü hastalığının Türkiye’de görüldüğü tarihten bugüne kadar süreci başarıyla sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca, “İlk günden itibaren hizmet binamız başta olmak üzere tüm tesislerimizde gerekli bütün önlemleri aldık. Personelimizin süreç boyunca hassas olmalarını istedik ve bu konuda eğitimler vererek vatandaşlarımız ile personelimizin sağlığına vurgu yaptık. İlçemizin dört bir yanında dezenfekte çalışması yürüttük, birçok kesime yönelik olarak maske, eldiven, el dezenfektanı gibi birçok malzeme dağıttık. Bu alanda başarılı  bir sınav verdiğimize inanıyorum. Çünkü bizim için her şeyden önce insan ve sağlığı geliyor. Bu bilinçle vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve güveni için azami gayret gösteriyoruz. Mücadelemiz henüz bitmedi. Zira salgın etkisini sürdürüyor. Bugüne kadar büyük gayret gösteren personelim başta olmak üzere sürece katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu mücadeleden de milletimizin yine birlik, beraberlik ile dayanışma ruhuyla bu salgından da kurtulacağına olan inancım tamdır” dedi.

 

Habere Ait Görsel İçerikler