Sergi
KARATAY BELEDİYESİ İLE İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA ÖNEMLİ PROTOKOL

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK “KİTAP KAFE”LERİNDEN BİRİ VE KONYA’NIN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ İÇİN İMZALAR ATILDI

KONYA’NIN İLK “MAHALLE GENÇ OFİSİ” DE İLÇEYE KAZANDIRILIYOR

VALİ ÖZKAN: BU PROJE HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYOR

BAŞKAN KILCA: GENÇLERİMİZE YÖNELİK PROJELERİMİZE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ

Sosyal ve kültürel hayatın yanı sıra eğitime dair önemli birçok projeye imza atan Karatay Belediyesi, gençlerin iyi yetiştirmelerine imkân sunmak amacıyla önemli iki projeye imza atıyor. Bu kapsamda, Konya’nın en büyük gençlik merkezi Karatay’da hayata geçiyor. İçerisinde Türkiye’nin en büyük “Kitap Kafe”lerinden birisinin de olduğu gençlik merkezi projesinin yanı sıra Konya’nın ilk “Mahalle Genç Ofisi” de yine Karatay’a kazandırılıyor. İlk imzalar, Konya Valiliği koordinesinde Karatay Belediyesi ile Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında atıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Karatay Belediyemiz ile Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz gençlerimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz’in gayreti içinde. Bu protokol de buna güzel bir örnektir” ifadelerini kullandı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da gençler için hayata geçirdikleri projeleri çok önemsediklerinin altını çizerek, “Amacımız, her anlamda kendini iyi yetişmiş genç nesillerimize katkı sunmak” dedi.

Karatay Belediyesi ile Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu proje kapsamında, Celalettin Karatay Gençlik Merkezi ve Sarıyakup Mahallesi’nde belediyeye ait bina, iç tefrişatı, gerekli tüm düzenlemesi gerçekleştirilerek Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsis edilecek.

KONYA’NIN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ KARATAY’DA HAYATA GEÇİYOR

İçerisinde Türkiye’nin en büyük “Kitap Kafe”lerinden birisinin de olduğu Konya’nın en büyük gençlik merkezi, Karatay Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçiyor. İçerisinde “Kitap Kafe”nin yanı sıra “İnavasyon Atölyesi”, “Güzel Sanatlar Atölyesi”, “Akıl ve Zeka Atölyesi”, “Cep Sineması”, “Has Oda”, “Mavi Oda”, “Yeşil Oda” ve daha birçok alanın bulunduğu Konya’nın en büyük gençlik merkezi gençlerin eğitim, kültür ve sosyal anlamdaki her türlü ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte olacak.

KONYA’NIN İLK “MAHALLE GENÇ OFİSİ” OLACAK

Karatay Belediyesi, Konya’nın en büyük gençlik merkezi projesinin yanı sıra yine Konya’nın ilk “Mahalle Genç Ofisi”ni de ilçeye kazandırıyor. Sarıyakup Mahallesi’nde hayata geçecek proje kapsamında ise gençlerin kültürel, eğitim ve sosyal faaliyetlere katılarak çok daha fazla sosyalleşmesini hedefliyor.

BELEDİYELERİMİZ GENÇLERİMİZİN İYİ YETİŞMESİ ADINA ÖNEMLİ PROJELER ÜRETİYOR

Her iki proje için Konya Valiliği’nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’da gençliğe yönelik birçok güzel projeyi hayata geçirdiklerine vurgu yaparak Karatay Belediyesi ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün işbirliği yaparak ‘gençlerimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz’in gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaptı.

Vali Vahdettin Özkan, “Özellikle gençlerimize ve gelecek nesillerimize yönelik hizmetlerin daha da yaygınlaştırılması oldukça insani görev ve sorumluluklar arasındadır. Bu ailelerin, anne ve babaların da görevleri aynı zamanda. Ama aynı zamanda da kamunun, devletin ve yerel yönetimlerin de görevi. Bu bağlamda geleceğe yönelik hizmetler en başta gelenlerdir. Hem maddi hem de manevi anlamda gençlerimizin iyi yetişmesi, kendilerine ve memleketlerine faydalı birer vatandaş olmaları adına hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz bu bağlamda önemli projeler üretiyor. Yine belediyelerimiz, hem toplumsal dayanışma ve yardımlaşmada, hem eğitim ve sağlıkta hem de gençlerimize yönelik büyük bir gayret içerisindeler” dedi.

KARATAY BELEDİYESİ’NİN BU NİTELİKLİ İKİ PROJESİ HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYOR

Vahdettin Özkan, Karatay Belediyesi’ne ait iki önemli binanın tefrişatının yapılarak Konya’nın en büyük gençlik merkezi ve Konya’nın ilk “Mahalle Genç Ofisi” olarak hizmet vermesi dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Karatay Belediyemiz, gençlerimize yönelik güzel projelerini hazırlayarak, binalarını da İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze teslim ederek böylesine güzel projelere vesile oldular. Bu bağlamda belediyemizin bu gayreti bizler için de çok kıymetlidir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız daha bir şey istemeden belediyelerimizden böyle projeleri tarif ederek, hazırlayarak hayata geçirmesi Konyamız açısından çok önemlidir. İnsana dokunan, gençlerimizin maddi manevi yönden gelişmesine yönelik bu projenin hayata geçiriliyor olması takdir edici bir husus. Şehrimiz gençlerini kötü alışkanlıklardan uzak tutarak aileleri ve ülkemiz için faydalı, iyi yetişmiş birer fert olabilmelerine imkan sunan bu projeleri önemsiyoruz. Ben bir kez daha bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

GENÇLERİMİZE VE EĞİTİME YÖNELİK YATIRIMLARIMIZI AYRI BİR ÖNEMSİYORUM

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Konya’ya hizmet adına herkesin elini taşın altına koyduğuna vurgu yaparak, Karatay Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca, “Sayın Valimizin koordinesinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler olarak bugüne kadar birçok ortak projeye imza atıyoruz. Gerek valiliğimiz, gerek kamu kurum ile kuruluşlarımız gerekse de belediyelerimiz arasında gerçekten de çok güzel bir uyum var. Şehrimizde bir ahenk var. Bugün imzaladığımız protokol de bunun bir yansıması. Bizler de Karatay Belediyesi olarak spor, sağlık, eğitim, kültür ve sosyal alanda önemli projeler hayata geçiriyoruz ama gençlerimize, eğitime yönelik projelerimizi ayrı bir önemsiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de Karatayımız, hemşehrilerimiz ve gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK “KİTAP KAFE”Sİ, KONYA’NIN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ VE KONYA’NIN İLK “MAHALLE GENÇ OFİSİ” PROJESİNE İMZA ATIYORUZ

Konya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gençler oldukça güzel projelerin hayata geçirileceği için çok mutlu olduğunu belirten Kılca, protokol hakkında şu bilgileri verdi:

“Bugün imzalarını attığımız bu protokolle Karatay Gençlik Merkezi’mizin giriş katına Türkiye’nin en büyük ‘Kitap Kafe’ projesini hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz; oldukça nezih ve binlerce kitabın olduğu bir ortamda eğitimlerine, geleceklerine katkı sunacaklar, derslerine çalışabilecekler. Yine tabii şehrimizde birçok gençlik merkezi bulunuyor ve çok güzel hizmetlere imza atıyorlar. Biz de buna katkı olarak Konya’nın en büyük gençlik merkezine imza atıyoruz. Bu projelerin yanı sıra şehrimizin ilk ‘Mahalle Genç Ofisi’ projesini de hayata geçiriyoruz. Tesislerimiz gençlerimize vatandaşlarımıza haftanın 7 günü ve 24 saati hizmet verecek. Projelerimiz, gençlerimizin hem eğitimleri hem maddi ve manevi anlamda yetişmeleri bağlamında çok önemli. Yine Sarıyakup Mahallesi ‘Mahalle Genç Ofisi’mizi hayata geçiriyoruz. Söz konusu projemiz; gençlerimize, Karatay’ımıza ve Konyamıza güzel hizmetlerde bulunacak. Projelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, projemize katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a yine İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Konya Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya Valiliği koordinesinde hayata geçecek projelerin iş birliği protokolünü imzaladı.

Habere Ait Görsel İçerikler