Sergi
KARATAY’DA BELEDİYEYE AİT BORÇLARA YAPILANDIRMA FIRSATI

YAPILANDIRMA BAŞVURULARI 31 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK

2020 YILI EMLAK VERGİSİ, ÇTV VE İLAN-REKLAM ÖDEMELERİNDE İSE SON GÜN 30 KASIM PAZARTESİ

Karatay Belediyesi, vatandaşların belediyeye olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılması için müracaatların başladığını duyurdu. Peşin ödemenin yanı sıra 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme imkânının bulunduğu belirtilen açıklamada başvuruların 31 Aralık’ta sona ereceği kaydedildi. Öte yandan vatandaşlar, 2020 yılı Emlak Vergisi, Çevre Temizlik ve İlan-Reklam Vergisi’nin 2’nci taksit ödemelerini 30 Kasım Pazartesi gününe kadar yapabilecekler. Söz konusu ödemeler, belediyenin internet sitesinden veya hafta sonları 10:30 ile 17:00 saatleri arasında Karatay Belediyesi hizmet binasından da yapılabilecek.

Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye olan borçların yapılandırmasından faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı.

Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7256 Sayılı Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilen açıklamada, söz konusu kanun çerçevesinde belediyeye vergi borçlarının yeniden yapılandırılması başvurularının 31 Aralık’ta sona ereceği vurgulandı.

YAPILANDIRMADA SON BAŞVURU 31 ARALIK 2020

Farklı alanlarda belediyeye borcu olan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Belediyeye borcu olan vatandaşlardan peşin ve taksitli ödeme yapabilecek. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak. Yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödenmesi imkânı da bulunuyor. Bu kapsamda ilk ödemeler, 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Ocak ayı sonuna kadar ilk taksit veya peşin ödeme gerçekleştirilmiş olacak. Borcu olan vatandaşlar, belirtilen tarihlere kadar başvurmaları halinde ciddi bir avantaj sağlamış olacaklar. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor. Yapılandırmada süre önemli. Yapılandırma düzenlemesi, 31 Ağustos 2020’den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsarken, imkândan yararlanılması için 31 Aralık 2020'ye kadar başvuru yapılması gerekiyor.”

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ’NDE SON GÜN 30 KASIM

Öte yandan 2020 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan-Reklam Vergisi ikinci taksitlerinin ödemesi ise 30 Kasım 2020 Pazartesi günü sona eriyor.

Karatay Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 2 taksitte ödendiği hatırlatılarak; “Vatandaşlarımız 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar emlak vergisinin ikinci taksitini https://tahsilat.karatay.bel.tr/Ode/direkttahsilat.aspx  adresinden belediyeye uğramadan ödeyebilecek. Bunun yanı sıra, TC kimlik numarası veya mükellef sicil numarasıyla Karatay Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan veznelere, nakit veya kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor. Hafta sonları da Karatay Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Servisi ödemeler için açık olacak. Buna göre 28 Kasım Cumartesi ve 29 Kasım Pazar günlerinde de vatandaşlar, 10:30 ve 17:00 saatleri arasında ödemeye yapabilecek. Öte yandan henüz ödeme yapmamış olan vergi mükelleflerinin 30 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar ödeme yapmaları gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Habere Ait Görsel İçerikler