Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN YAYIN HAYATINA BİR KATKI DAHA

1995 YILINDAN BU YANA DÜZENLENEN “MEVLANA ŞİİR ŞÖLENLERİ” KİTAPLAŞTIRILDI

KILCA: ZENGİN KÜLTÜR VE SANATIMIZI GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ

Karatay Belediyesi, kültür-sanat alanındaki projeleriyle Konya’ya önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda da her yıl Konya’da düzenlenen ve büyük ilgi gören “Mevlana Şiir Şölenleri”, Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. 1995 yılından bu yana düzenlenen şiir şölenlerinde seslendirilen şiirlerin olduğu eseri yayın hayatına kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Amacımız, yüzlerce yıllık medeniyet yolculuğunda birçok unsurdan beslenen ve bu yolculukta kendi değerlerini de büyüterek bugünlere gelen Konya’yı her anlamda zenginleştirmek, şehrimizin tanıtımına katkı sunmaktır” dedi.

Bugüne kadar onlarca kıymetli eseri yayın hayatına kazandıran Karatay Belediyesi, yeni bir eserle daha bu alana katkı sunuyor.

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN ŞEHRİN KÜLTÜR VE SANAT HAFIZASINA ÖNEMLİ KATKI

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin de önemli katkılarıyla 1995 yılından bu yana Konya’da düzenlenen “Mevlana Şiir Şölenleri” programlarını kitaplaştırdı.

Programa katılan birbirinden kıymetli şairlerin şölenlerde seslendirdiği şiirlerin bulunduğu kitap, programların kalıcı bir eser haline getirilerek çok daha fazla insana ulaşması, şölenlerin geleceğe taşınması ve tanıtılması amacını taşıyor. Eser yine, Mevlana Şiir Şölenleri’ne doyamayan ve o eşsiz atmosferde okunan şiirleri her zaman yanı başlarında görmek isteyen vatandaşlar için de önemli.

EŞSİZ KÜLTÜRÜMÜZÜ VE SANATIMIZI GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın kültür ve sanat hafızasına armağan edilen eserin kendileri için de çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak, “Mevlana Şiir Şölenleri” kitabını binlerce yıllık tarihi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla Konya’ya çok yakıştığını söyledi.

Konya’nın sahip olduğu değerleri ve eşsiz ecdat mirasını korumanın yanı sıra geleceğe taşımayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak kültür ve sanata da destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Kılca, “Karatay Belediyesi olarak bizler; kültürümüzü yaşayarak, yaşatarak ve gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlüyüz. Bu kapsamda da bugüne kadar 5 önemli eseri yayın hayatına kazandırdık. Şimdi de 1995 yılından bu yana şehrimizde düzenlenen Mevlana Şiir Şölenleri’nde seslendirilen eserleri kitaplaştırdık. Amacımız, yüzlerce yıl boyunca birçok medeniyetten beslenen ve bu yolculukta maddi-manevi kendi değerlerini büyüterek bugünlere kadar gelen Konya’mızı her anlamda zenginleştirmeye, tanıtmaya katkı sunmaktır. Söz üstadı şairlerimizin kıymetli eserlerinden oluşan bu kitap da, inanıyorum ki şiir şölenlerinde olduğu gibi okuyucuyu yine bambaşka diyarlara ve eşsiz bir iç yolculuğa çıkaracaktır. Karatay Belediyesi olarak, insana dokunan her türlü projenin içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu kıymetli eserin ortaya çıkmasında büyük katkıları bulunan bütün kültür ve sanat adamlarımız ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.  

Habere Ait Görsel İçerikler