Sergi
HAYIROĞLU MAHALLESİ’NE KAZANDIRILAN SOSYAL TESİS HİZMETE AÇILDI

KILCA: ‘BİR BAŞKA KARATAY’ DİYEREK HİZMET YOLCULUĞUNA ÇIKTIK

Karatay Belediyesi tarafından Hayıroğlu Mahallesi’ne kazandırılan ve içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, Emekli Konağı ile Muhtar Evi’nin bulunduğu sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı. “Bir Başka Karatay” diyerek bütün Karatay’a hizmet ettiklerini ve bu kapsamda ilçeye çok önemli hizmetlere imza attıklarına dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçenin her yerinde yatırım seferberliği başlattıklarını söyledi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Belediyeciliği’nin Konya’da güzel çalışmalara imza attığına vurgu yaparken, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ise Karatay Belediyesi’nin maddi-manevi bütün kaynaklarını ilçenin ve vatandaşların faydasına yönelik birçok projeye dönüştürdüğünü söyledi.

Karatay’ın ihtiyaçları ve ilçenin 80 mahallesinin talepleri doğrultusunda eğitimden kültüre, spordan çevreye kadar her alanda birçok özgün projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, ilçede yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından Hayıroğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, Emekli Konağı ve Muhtar Evi bulunan Sosyal Tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çok amaçlı olarak hizmet vermesine yönelik tasarladıkları Sosyal Tesisin Hayıroğlu Mahallesi’nde önemli bir eksikliği kapatacağını söyledi.

“BİR BAŞKA KARATAY” DİYEREK HİZMET YOLCULUĞUMUZA BAŞLADIK

Karatay Belediyesi olarak “Bir Başka Karatay” sloganıyla hizmet ettiklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinin her geçen gün gelişen, kalkınan ve önemli bir cazibe merkez haline gelen Karatay’a değer katmak olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca, “Göreve geldiğimiz 1,5 yıldan bu yana ilçemizin dört bir yanında nitelikli yatırımlar, faydalı projeler ve özgün hizmetleri bir bir hayata geçirerek hemşehrilerimizin rahatı ve mutluluğu için çalışıyoruz. İlçemize modern sosyal yaşam alanları oluşturmak ve bu imkânlardan vatandaşlarımızın en güzel şekilde faydalanmasına katkı sunmak adına da yeni birçok projeye başladık. Birçok projemizi kısa bir süre içerisinde hizmete sunduk ve ekiplerimizle birlikte devam eden projelerimizi tamamlamak için büyük gayret sarf ediyoruz. Hemşehrilerimizle yaptığımız istişarelere büyük önem veriyoruz. Bu istişareler ve ziyaretlerimizin neticesinde Karatay'ımızda her yaş grubundan insanımızın yararlanabileceği yepyeni sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

EN İYİSİNİ YAPABİLMENİN GAYRETİ VE ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ

Hayata geçirdikleri bütün hizmetlerdeki temel hedeflerinin Karatay’ın hizmet kalitesini artırmak olduğuna dikkat çeken Hasan Kılca, belediye olarak ilçeye yapılabilecek her ne varsa en iyisini yapabilmenin gayreti ve çabası içerisinde olduklarını aktardı.

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün açılışını yaptığımız Hayıroğlu Sosyal Tesisimiz de böyle bir gayretin neticesidir. Hayıroğlu Sosyal Tesisimiz, bir yandan mahalle sakinlerimizin bizden talep ettiklerine karşılık bulurken, diğer taraftan da ilçemizin yaşam kalitesini artırmaktadır. Hayıroğlu Mahallesi’ne kazandırdığımız Sosyal Tesisimizde Aile Sağlığı Merkezi, Muhtar Evi ve Emekli Konağı bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezi’mizde; Poliklinik Servisi Odası, Gebe İzleme Odası, Aşı Odası ve Bebek Emzirme Odası birimleri bulunuyor. Bu projemizle, mahallemizin Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacının yanı sıra Muhtar Evi ve Emekli Konağı ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız. Altyapıdan üstyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Karatay’ımızda 80 mahallemizin tamamında hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelerimizle, ilçemizin çehresinin değişmesine ve gelişmesine de önemli katkılar sunma gayretiyle çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam edeceğiz. Hayıroğlu Sosyal Tesisimizin ilçemize, mahalle sakinlerimize hayırlar getirmesini ve güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”

KARATAY BELEDİYEMİZ, İLÇEDE STANDARDI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da açılış programında yaptığı konuşmada AK Parti Belediyeciliğinin başarısına vurgu yaptı. Neredeyse her gün bir temel atma veya açılış programı yapıldığını aktaran Başkan Pekyatırmacı, “Karatay Belediyemiz de burada hem aile sağlığı merkezi hem emekliler konağı hem de muhtarlık ofisini bir araya getirerek güzel bir tesisi tamamlamış durumda. Ben, tesisin hayata geçmesinde Karatay Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Karatay Belediyemiz merkezde olduğu gibi merkeze uzak tüm alanlarda yollarıyla, kaldırımlarıyla, tesisleri ve daha birçok projesiyle standardı yükseltmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

KARATAY BELEDİYESİ TÜM KAYNAKLARINI İLÇEMİZİN FAYDASINA KULLANIYOR

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Hayıroğlu’nun Karatay’ın en büyük mahallelerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Karatay Belediyemiz, buraları ve bütün mahallelerimizi çok daha güzel bir hala getirebilmek adına var gücüyle çalışıyor. Elindeki tüm kaynakları kullanan Karatay Belediyemiz, vatandaşlarımızın ihtiyacı ve faydasına pek çok güzel projeler hayata geçiriyor. Ben Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”

BU TESİS HEPİMİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Hayıroğlu Mahallesi’ne kazandırılan tesis dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da tesisin birçok özelliği bir arada bulundurması bağlamında önemli olduğuna vurgu yaptı.

Mehmet Koç, “Bu tesis bizleri gerçekten çok mutlu etti. hayalimizdeki bir kompleksi bir arada görerek açılışını yapıyor olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bu önemli tesisi hizmete açan Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde de büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle güzel bir ekip olduk. Hep birlikte güzel işlere imza atıyoruz. Bu vesileyle de tüm belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise Yeni Büyükşehir Yasası ve sonrasında yapılan çalışmalara değindi. Başkan Mehmet Genç, şunları aktardı: “Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte merkezde ne var ise merkeze uzak bütün mahallelerde de o olacak demiştik. Bugün de bunun güzel örneğine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu tesis Hayıroğlu Mahallemize yakışan bir tesis oldu. Mahallelerimiz her şeyin en güzelini en iyiisini hak ediyor. Çünkü mahallelerimizin tamamı partimizin en büyük destekçileri olmuşlardır her zaman. Bu vesileyle ben tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılış programına katılan ve söz alan MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Karatay Belediyesi’nin güzel çalışmalar yaptığını belirtti. Sebahattin Küçükdoğru, “Özellikle son zamanlarda belediyemizin açılış veya temel atma olarak birçok program yaptı yapıyor. Maşallah başkanımızın hızına yetişemiyoruz. Bizler de MHP İlçe Teşkilatı olarak kendilerini ve yaptıklarını sonuna kadar destekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Bugün açılışı yapılan tesislerimizin de mahallemize, ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Hayıroğlu Aile Sağlığı Merkezi, Emekli Konağı ve Muhtar Evi’nden oluşan sosyal tesis, dualar eşliğinde hizmete açıldı.

 

Habere Ait Görsel İçerikler