Sergi
KARATAY’DAKİ ÖĞRENCİLERE ONLİNE DENEME SINAVI

KARATAY’DAKİ ÖĞRENCİLERE ONLİNE DENEME SINAVI

KILCA: ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV HEYECANINA ORTAK OLMAK İSTİYORUZ

Karatay Belediyesi; Karatay Kaymakamlığı ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile pandemi döneminde sınavlara hazırlanan öğrencilere destek olabilmek için online sınav desteği sağlayacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; pandemi döneminde öğrencilerin sınav heyecanını bir nebze olsun azaltmak ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla online deneme sınavıyla öğrencilerin yanlarında olacaklarını kaydetti.

Bugüne kadar ilçenin dört bir tarafında eğitime dönük yatırımlar ile büyük katkı sağlayan Karatay Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle derslerine uzaktan devam eden öğrenciler için Karatay Kaymakamlığı ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz online deneme sınavı düzenleyecek.

Akademi Karatay Projesi kapsamında düzenlenecek online sınavlarla kendilerini deneme imkanı bulacak olan öğrenciler, okul müdürlüklerinden gönderilen link ve şifrelerle online deneme sınavına katılabilecekler.

İLK SINAV 8 KASIM PAZAR GÜNÜ

Online deneme sınavı için Akademi Karatay Projesi kapsamında tüm hazırlıklar tamamladı. Liselere Geçiş Sınavı'na(LGS) girecek olan 8'inci sınıflar ile başlayacak olan online deneme sınavlarının ilki 8 Kasım Pazar günü saat 15:00 ve 16:30’da iki oturum şeklinde gerçekleşecek.

İlerleyen tarihlerde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na(YKS) girecek olan 12'nci sınıflar için ise online deneme sınavı yapılacak.

ONLİNE DENEME SINAV, ÖĞRENCİLERİN HEYECANLARINI YENMELERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Liselere Geçiş Sınavı(LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler için online deneme sınavı düzenleyeceklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; pandemi döneminde öğrencilerin sınav heyecanını bir nebze de olsa azaltmak için online deneme sınavıyla öğrencilerin yanlarında olacaklarını kaydetti.

Düzenleyecekleri online sınavların, gerçek sınavlar öncesi öğrencilerin bilgilerini sınamak adına büyük önem taşıdığına vurgu yapan Hasan Kılca; “Geleceğimiz olan gençlerimizin en iyi şartlarda, en iyi şekilde yetişmeleri, eğitim almaları bizim en büyük önceliğimiz ve sorumluluğumuz. Karatay Belediyesi olarak eğitim yatırımlarımız devam ediyor. Geçen yıl LGS sınavına girecek tüm öğrencilerimize LGS kaynak seti desteğimiz olmuştu. Bu yıl da 8 Kasım Pazar günü online bir sınav gerçekleştireceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızla bu projeyi hazırladık. Hayata geçirdiğimiz ve devam eden her projemizde her çalışmamızda bu anlayışın izleri ve örnekleri gözükmektedir. Online sınavların öğrencilerimizin başarısına katkı sağlamasını diliyorum. Karatay Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizde eğitim gören tüm 8. Sınıf öğrencilerimizi bu sınava davet ediyorum. İnşallah başarılı olurlar.” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ HAYALLERİNDEKİ OKULLARA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ

Sınava girecek öğrencilere katkı sunmak ve uzaktan eğitimi desteklemek amacıyla 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik "Online Deneme Sınavı" yapılacağını dile getiren Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise; “Online deneme sınavıyla öğrencilerimiz hem Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile bire bir örtüşen soruları çözme fırsatı bulacak hem de sınav tecrübesi kazanacak” ifadelerine yer verdi.

Online Deneme Sınavı'nın Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile başlayacağını söyleyen Sami Sağdıç; 8 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili şu bilgileri verdi:  “Akademi Karatay Projesi kapsamında Karatay Belediyemizin destekleriyle ilçemizdeki okullarımızda 8. Sınıflarımızda yaklaşık 6 bin öğrencimize ve 12. sınıflarımızda yaklaşık 3 bin öğrencimize yönelik online deneme sınavları yapacağız. İlkini LGS’ye girecek olan öğrencilerimiz için 8 Kasım Pazar günü saat 15:00’da gerçekleştireceğimiz deneme sınavlarımıza öğrencilerimiz okul müdürlerimiz aracılığıyla gönderilen link üzerinden okul numaraları ve gelen şifreyle giriş yapıp online deneme sınavlarına katılabilecekler. Bu projemizle Pandemi sürecinde öğrencilerimizi en güzel şekilde sınavlarına hazırlayıp ve hayallerindeki okullara ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”

SAĞDIÇ: EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR BAŞKANIMIZ VAR

Karatay Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Sağdıç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın eğitim alanında örnek bir belediyeciliğe imza attığını söyleyerek; "Karatay Belediyemiz geçen yıl da 8. sınıflara kaynak desteğinde bulunmuştu. Yine bu yıl da 8. sınıflarımıza akademik anlamında desteğini sürdürüyor. Karatay Belediyemizin online deneme sınavlarımıza olan desteği çok önemli. Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca'yı bir eğitim gönüllüsü olarak adlandırıyoruz. Desteklerini hiç esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği müfredat çerçevesinde hazırlanan deneme sınavlarının tarih ve saatleri ise şöyle:

08 Kasım Pazar 2020 günü;

1.Oturum Sözel 15:00

2.Oturum Sayısal 16:30

 

Habere Ait Görsel İçerikler