Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM HAMLELERİ SÜRÜYOR

YAPIMI TAMAMLANAN 24 DERSLİKLİ HAMZAOĞLU İLKOKULU AÇILDI

KILCA: EĞİTİME YÖNELİK HER YATIRIM, GELECEĞİMİZE

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 24 Derslikli Hamzaoğlu ilkokulunun açılış töreni gerçekleştirildi. Eğitime yapılan her yatırımı çocuklara ve geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerine vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Yapımını tamamlayarak bugün hizmete sunduğumuz Hamzaoğlu İlkokulumuz, Konya’mızın ve Karatay’ımızın eğitim hayatına, derslik ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla örnek olan Karatay Belediyesi, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla okullara yatırım ve hizmetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından Hamzaoğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 24 derslikli ilkokulun, açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; belediye olarak eğitime verdikleri öneme vurgu yaparak Hamzaoğlu İlkokulu’nun kurumlar arası birlikteliğin güzel bir yansıması olduğunu söyledi.

KILCA: ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak insan odaklı hizmetler için ortak akıl ile Karatay’a hizmet etmeye devam ediyoruz. İlçemiz genelinde çok sayıda eğitim tesisine katkı sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. 2019’un Nisan ayında temelini attığımız 3 eğitim tesisimizden biri olan Hamzaoğlu İlkokulu’nun açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için en güzel ve en iyi eğitim mekânlarına ihtiyacımız olduğunun farkındayız. 11 bin 575 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan okulumuzun toplam maliyeti 8.3 milyon TL’dir. Modern ve kullanışlı bir okulu ilçemize kazandırmış olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Eğitime yönelik yapılan her türlü hizmet, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak hizmetlerdir. Bizim de bu bağlamda önceliğimiz gençlerimiz ve çocuklarımızdır” dedi.

OKULUMUZ İLÇEMİZE VE KONYA’MIZA HAYIRLI OLSUN

Konuşmasında Turgut Cansever’in “Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder...” sözlerini hatırlatan Hasan Kılca Karatay Belediyesi olarak gelecek nesillerimizin her açıdan imar ve ihya edilmesi amacıyla birçok önemli çalışma içerisinde olduklarına vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca; “Bugün açılışını yaptığımız eğitim tesislerimizin yapımından eğitim tesislerimizin eksiklik ve ihtiyaçlarının giderilmesine; ilçemizdeki 30 okulumuza 30 yeni halı saha yapım projesinden yaz spor okullarına; ilçemizde ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm yavrularımıza çanta-kırtasiye desteğinden okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmaya ve daha birçok projeyle gelecek nesillerimizi ihya etmeye büyük özen gösteriyoruz.  Valiliğimiz, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte şehrimizin, Karatay’ımızın ve insanımızın bütün gereksinimlerini karşılama adına el ve gönül birliğiyle hareket ediyoruz. Konya’mız; bu uyumun, bu dayanışma ve bu örnek birliğin bereketini bugüne kadar yaşadı yaşamaya da devam ediyor. Ülkemizi, Konya’mızı ve Karatay’ımızı çok daha güçlü hale getirecek her türlü gayretin içinde olacağımızı bir kez daha belirtiyor bu duygu ve düşüncelerle; Konya’mızın ve ilçemizin eğitim hayatına, Karatay’ımızın derslik ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BÜYÜK: KARATAY BELEDİYESİ DESTEĞİNİ HER ZAMAN GÖSTERDİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında belediyelerin eğitime verdiği desteğe dikkat çekti. Büyük; “Hep birlikte temelini atmış olduğumuz okulumuzun bugün açılışını yapıyoruz. En önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Konya’da Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şanslıyız. Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz eğitime her yönüyle destek veriyor. 30-40 yıl önceye göre okullarımızda önemli değişiklikler oldu. Artık geleceğe ışık tutacak güzel mekânlarda öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Eğitime desteklerinden dolayı bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsana olan yatırım en güzel yatırımdır. Karatay Belediyemiz de bu kapsamda bizlerden desteğini hiç esirgemiyor. Belediyemiz ilkokul, ortaokul, anaokulu, BİLSEM olmak üzere yüzlerce derslik yapıp bize teslim etti. Karatay Belediye’mize eğitime olan desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

ANGI: MODERN BİR BİNA EĞİTİM CAMİAMIZA KAZANDIRILDI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi’nin bugüne kadar eğitime önemli katkılar yaptığını belirterek, “Bu yatırımlarla şehri yönetenlerin birlik ve beraberliğinin güzel örneklerini görüyoruz. Şehri geleceğe hazırlama adına büyük çalışmaların bir bir gerçekleştiği dönemleri yaşıyoruz. Karatay Belediyemiz tarafından Hamzaoğlu Mahallemizin ihtiyacını karşılayacak modern bir bina eğitim camiamıza kazandırıldı. Burada yetişen çocuklarımızın şehrimiz, ülkemiz ve insanlık adına güzel hayırlı hizmetler edeceğine yürekten inanıyoruz. Pek çok alanda dünyayla yarışacak gençler yetiştiriyoruz. Geleceğimiz çok daha aydınlık olacak. Yeter ki birlik ve beraberlik içince bu ülkeye olan sevdamızdan bir adım geri durmayalım. Bu hizmetlerin bereketli olmasını diliyorum. Hamzaoğlu ilkokulumuz Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.

UZBAŞ: KARATAY BELEDİYESİ İLÇEYE BİRÇOK EĞİTİM YUVASI KAZANDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise yaptığı konuşmada en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna vurgu yaparak, “Belediyeler olarak birçok fiziki yatırımlar yapıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız fiziki yatırımların yanı sıra; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çağın koşulları doğrultusunda tam donanımlı yetişmesini de son derece önemsiyoruz. İlçe belediyelerimiz de eğitim konusunda gerçekten önemli çalışmalar yapıyor. Karatay Belediyemiz, ilçemize birçok eğitim yuvası kazandırırken her sene çocuklarımıza çanta ve kırtasiye malzemeleri desteği sağlıyor. Bu güzel okulumuzda çocuklarımızın geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

ERDEM: EN DEĞERLİ YATIRIM EĞİTİME VERİLEN DESTEKTİR

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de eğitime ve insana yapılan yatırımın, geleceğe olan en güzel yatırım olduğunun altını çizerek: “Hükümetimizin iş başına geldiğinde 3 tane önceliği vardı.  Ülkemizde 200 bin civarında derslik varken şu anda bu rakam 500 bin civarına ulaşmıştır. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleriyle (BİLSEM), teknolojilerin okullarla buluşmasıyla eğitimde önemli yol aldık” dedi.

Orhan Erdem; eğitime verilen destekle Konya’daki yerel yöneticilerin Türkiye’de örnek olduğunu ifade ederek; “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin yanında olan belediye başkanlarımız sayesinde Konya’mıza ciddi okul ve derslik kazandırıldı. Karatay Belediye Başkanımızın da yapmış olduğu en büyük yatırım budur. Hepimiz milli eğitim camiamızın emrindeyiz. Her konuda Konya’yı ileriye taşımak boynumuzun borcudur. Bu güzel okulu Konya’ya ve ülkemize kazandıran Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AYDIN: KONYA EĞİTİM KONUSUNDA ÇOK ŞANSLI

Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ise eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Eğitimden daha önemli bir yatırım olamaz. Çünkü eğitim geleceği planlar. Konya eğitim konusunda çok şanslı. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği çalışmalarla şehre önemli eğitim yuvaları kazandırılıyor. Bu noktada başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimize ve bugün burada bu güzel okulu Konya’mıza kazandıran Karatay Belediye’mize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel binanın Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol tarafından Hamzaoğlu İlkokulunun açılışı Mehmet Akpınar tarafından dualarla gerçekleştirildi.

Hamzaoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Konya Vali Vekili Mehmet Aydın, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AK Parti Karatay İlçe Müdürü Sami Sağdıç, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Karatay İlçesi mülki erkanı, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

 

Habere Ait Görsel İçerikler