BAŞKAN HANÇERLİ KARATAY ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN SAHNELEDİĞİ TİYATRO OYUNUNU İZLEDİ

Karatay Zübeyde Hanım Anaokulu’nun minik öğrencilerinin büyük bir başarı ile sahnelediği “Dimağın Şifresi Kalplerde” isimli tiyatro oyununu izleyen Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, eğitimciler ve veliler büyük bir hayranlıkla izledi.

Kuran’da bahsi geçen Fil Hadisesi, Hz. İbrahim’in ateşe atılması hadisesi, Nuh tufanı gibi çeşitli canlandırmaları başarı ile gerçekleştiren minik öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yaptığı açıklamada miniklerin gösterisini çok beğendiğini belirterek “Güzel sanatlar ile mili ve manevi değerlerimizin minik öğrencilerimizin kalplerinde ve dimağlarında buluşması çok etkili bir anlatım ortaya çıkarmış. Minik öğrencilerimizi ve öğrencilerin yetişmesinde emeği büyük olan eğitmenlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

“Bilinçli yetişen çocuklarımız, bilinçli bir geleceğin temelini oluşturacak”

Başkan Hançerli; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bilinçli bir gençliğin ülkemizin ve dünyanın geleceğinin temelini oluşturacağını vurguladı. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini dile getirerek; Karatay Belediyesi tarafından yapılarak eğitime kazandırılan Gaziosmanpaşa, Fetihkent ve Erenler anaokullarında minik öğrencilerin eğitim görmeye devam ettiğini söyledi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak 4. ve 5. Anaokullarının da yapımını kısa sürede tamamlayarak eğitime kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Başkan Hançerli; Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek 10 okula 120 ek derslik yaptıklarını, yine bir ilk olarak da Belediye öz kaynaklarından Kurtuluş, Mehmetçik ve Fetihkent okullarının, Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi’nin ve Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nun tamamlanarak eğitime kazandırdıklarını söyledi. Eğitime verdikleri desteğin sadece okul yapmakla sınırlı kalmadığını belirten Başkan Hançerli; öğrencilerin spor ihtiyacını da göz önünde bulundurarak 5 okula 5 spor salonu 16 suni çim saha yaptıklarını; Belediye olarak Karatay’a toplamda 20 okul kazandırdıklarını dile getirdi.