BA┼×KAN HAN├çERL─░: ARKAMIZDAK─░ G├ť├ç M─░LLET─░M─░ZD─░R

T├ťRK─░YE 16 N─░SAN'DA TIKANIKLI─×I A├çACAK

KONYA AVRUPA'YA DERS VERD─░

Karatay Belediyesi taraf─▒ndan ger├žekle┼čtirilen Mahalle Bilgilendirme ve ─░sti┼čare Toplant─▒s─▒ ─░stiklal Mahallesi'nde devam etti

─░stiklal Mahallesi'nde ger├žekle┼čtirilen toplant─▒ya AK Parti Konya Milletvekili Abdullah A─čral─▒, Cumhurba┼čkan─▒ Ba┼čdan─▒┼čman─▒ G├╝lay Samanc─▒, Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli, Konya Karatay ve T├╝m ─░l├želeri  Muhtarlar Derne─či Ba┼čkan─▒ Suat Uzun, Karatay Belediyesi Meclis ├ťyeleri, Karatay Belediyesi Kent Konseyi ├ťyeleri, Muhtarlar ve ├žok say─▒da mahalleli kat─▒ld─▒. Yo─čun bir kat─▒l─▒mla ger├žekle┼čtirilen toplant─▒da Karatay Belediyesi taraf─▒ndan y├╝r├╝t├╝len projeler konusunda bilgilendirme yap─▒l─▒rken muhtarlar arac─▒l─▒─č─▒yla vatanda┼člar─▒n talepleri dile getirilerek ├ž├Âz├╝m noktas─▒nda isti┼čare yap─▒ld─▒. ├ľte yandan toplant─▒da A─čral─▒ ve Samanc─▒ Anayasa de─či┼čikli─či s├╝reci hakk─▒nda bilgi verdi.

Karatay'─▒n katma de─čeri artt─▒

Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli, bu t├╝r toplant─▒lar─▒ d├Ânem d├Ânem ger├žekle┼čtirdiklerini s├Âyleyerek vatanda┼č─▒n istek ve ├Ânerilerini muhtarlar arac─▒l─▒─č─▒ ile ele ald─▒klar─▒n─▒ kaydetti. Ge├žmi┼č d├Ânemlerde belediyelerin ya┼čad─▒─č─▒ s─▒k─▒nt─▒lara dikkat ├žeken Ba┼čkan Han├žerli,  "Belediyeler puan kazanmas─▒n diye okul m├╝d├╝rlerinin belediye ara├žlar─▒n─▒ okul bah├želerine almad─▒─č─▒ g├╝nleri g├Ârd├╝k. ┼×imdi ise 20'nin ├╝zerinde tane okul yapan,  5 tane spor salonu yapan, 3 tane anaokulu yapan bir belediyeyiz. Manevi de─čerlerimizden vazge├žmeden maddi a├ž─▒dan konforlu binalar─▒m─▒z oldu. Karatay ge├žmi┼čte ihmal edilmi┼č. Biz ise g├Âreve geldi─čimiz g├╝nden bug├╝ne kadar Karatay'─▒n ├žehresini de─či┼čtirdik" dedi. ─░l├žemizde Hz. Mevlana'n─▒n bereketi var diyen Ba┼čkan Mehmet Han├žerli, Te┼čkilat─▒m─▒zla, milletvekillerimizle elimizden geleni yapman─▒n gayreti i├žerisindeyiz. AK Parti iktidar─▒nda imkanlar─▒m─▒z 12 kat─▒na ├ž─▒kart─▒ld─▒. Cumhurba┼čkan─▒m─▒z─▒n talimat─▒yla il├žemizde ┼×ehir Hastanesi y├╝kseliyor. Konya'n─▒n en b├╝y├╝k park─▒n─▒, en b├╝y├╝k k─▒r d├╝─č├╝n salonunu Karatay'a kazand─▒rd─▒k. Hem┼čerilerimizin bunu hak ediyor" diye konu┼čtu.

Ba┼čkan Han├žerli: Arkam─▒zdaki g├╝├ž milletimizdir

Ger├žekle┼čtirilen yat─▒r─▒mlar hakk─▒nda bilgi veren Ba┼čkan Han├žerli, ├çevre Yolu'nun ┼čehir merkezi taraf─▒nda revizyon yap─▒lmayan nokta kalmad─▒─č─▒n─▒ s├Âyledi. Ba┼čkan Han├žerli: "Kanal Caddesi Konya'n─▒n en uzun caddelerinden biridir. Onun da dolgusu tamamland─▒. 5 bin 920 metre Karaaslan Mahallesi'ne kadar devam edecek. ─░├žerideki binalar─▒n tamam─▒ 3-4 seneye kadar yenilenecek. Karatay'da 2016'da verilen ruhsat oran─▒ bir ├Ânceki y─▒la g├Âre 2.5 kat artt─▒. Ta┼črada da iddial─▒y─▒z. ┼×unu ├Âzellikle belirtmek isterim ki yat─▒r─▒mlar─▒m─▒z─▒ kendi ├Âz kaynaklar─▒m─▒zla, kredi kullanmadan yap─▒yoruz. T├╝rkiye ├žap─▒nda ├žok ├Ânemli i┼člere imzam─▒z─▒ att─▒k. Bunlar─▒ yaparken arkam─▒zdaki g├╝├ž milletimizdir" ifadelerine yer verdi. 16 Nisan'da ger├žekle┼čtirilecek referandumda g├╝├žl├╝ destek isteyen Ba┼čkan Han├žerli s├Âzlerini ┼č├Âyle tamamland─▒: "Karatay'daki mahalleler AK Partiye g├Ân├╝lden ba─članm─▒┼č mahallelerimizdir. Yap─▒lacak se├žim istikrar─▒m─▒z─▒n devam─▒n─▒ oylayaca─č─▒z. Karatay her zaman bu davan─▒n y├╝k├╝n├╝ alm─▒┼čt─▒r ve almaya da devam edecektir. Karatay olarak Konya'da misyonumuz neyse onu tutturmak mecburiyetindeyiz."

T├╝rkiye 16 Nisan'da t─▒kan─▒kl─▒─č─▒ a├žacak

Anayasa de─či┼čikli─či s├╝reci hakk─▒nda merak edilenleri dile getiren Cumhurba┼čkan─▒ Ba┼čdan─▒┼čman─▒ G├╝lay Samanc─▒, parlementer sistemin art─▒k t─▒kand─▒─č─▒n─▒ ve siyasi krizlerin ├╝retildi─či bir merkez haline geldi─čini s├Âyledi. Samanc─▒, "Parlementer sistemde ├ž─▒kan siyasi krizler y├╝z├╝nden ├╝lkemizde hem siyasi hem de ekonomik krizlerle bo─ču┼čmu┼čtur. Burada art─▒k bizlere d├╝┼čen bu t─▒kan─▒kl─▒─č─▒ ortadan kald─▒rmakt─▒r. Bunun i├žin 16 Nisan'da krizlerin bitirilmesi, T├╝rkiye'yi daha da ileriye g├Ât├╝rmek i├žin evet diyoruz" dedi.

A─čral─▒: Karatay ilk 5'e ad─▒n─▒ yazd─▒racak

Toplant─▒da son olarak konu┼čan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah A─čral─▒, Partili Cumhurba┼čkanl─▒─č─▒ Sistemi'nin T├╝rkiye a├ž─▒s─▒ndan ├Âneminden bahsetti. A─čral─▒, Karatay'─▒n her se├žimden b├╝y├╝k bir ba┼čar─▒yla ├ž─▒kt─▒─č─▒na dikkat ├žekerek, Bizler Karatay'la gurur duyuyoruz ve inan─▒yoruz ki halk oylamas─▒nda Karatay T├╝rkiye'de ilk 5'e ad─▒n─▒ yazd─▒racakt─▒r" ┼čeklinde konu┼čtu.

Avrupa'ya en iyi dersi Konyal─▒ hem┼čerilerimiz verdi

Avrupa'n─▒n EVET rahats─▒zl─▒─č─▒na de─činen A─čral─▒ Avrupa ├╝lkelerine sert s├Âzlerle y├╝klenerek, "T├╝rkiye'nin b├╝y├╝mesiyle ilgili s─▒k─▒nt─▒ duyan kim varsa bir yerde toplanm─▒┼č durumda. 2014'te ─░sve├ž'te yerel ve genel se├žimler oldu.  Kulu'da se├žim sand─▒─č─▒ kuruldu. ─░zinlerini T├╝rkiye'de ge├žirmek i├žin gelen binlerce hem┼čerilerimizden oy toplamak i├žin ─░sve├žli siyaset├žiler Kulu sokaklar─▒nda siyasi propaganda yapt─▒lar. Bu milletin en g├╝zel misafirperli─čini biz o d├Ânem g├Âsterdik. Ayn─▒ ├Âzveriyi ┼čimdi de Avrupa'dan bekliyoruz.  Ama t├╝m bunlara ra─čmen Avrupa b├╝t├╝n de─čerleriyle ├želi┼čiyor. Avrupa'n─▒n ger├žek y├╝z├╝n├╝ g├Âr├╝yoruz. T├╝m ter├Âr ├Ârg├╝tleri Avrupa'n─▒n sokaklar─▒nda cirit at─▒yor. Avrupa'n─▒n art─▒k de─čer ├╝retece─či bir konu kalmam─▒┼čt─▒r. Avrupa iflas etmi┼čtir. D├╝nyan─▒n y├╝kselen de─čeri T├╝rkiye'dir" ifadelerini kulland─▒.