"M─░LLET─░M─░Z M├ťHR├ť 'EVET'E BASACAK"

Karatay'da 600 mahallelinin kat─▒ld─▒─č─▒ Mahalle ─░sti┼čare Toplant─▒s─▒ ger├žekle┼čtirildi. Selim Sultan Mahallesi'nde yap─▒lan toplant─▒da 16 Nisan'da ger├žekle┼čecek olan referandum ve Karatay Belediyesi'nin projeleri konu┼čuldu

Selim Sultan Mahallesi'nde ger├žekle┼čtirilen toplant─▒ya AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babao─člu, Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli, Konya Karatay ve T├╝m ─░l├želeri  Muhtarlar Derne─či Ba┼čkan─▒ Suat Uzun, Karatay Belediyesi Meclis ├ťyeleri, Avukat Duygu K─▒van├ž Kulbay, Muhtarlar ve ├žok say─▒da mahalleli kat─▒ld─▒. Program─▒n a├ž─▒l─▒┼č konu┼čmas─▒n─▒ yapan Kulbay, Anayasa De─či┼čikli─či ile ilgili s├╝reci de─čerlendirdi. Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli ise, belediyenin ├žal─▒┼čmalar─▒ ve yapacaklar─▒ projeler hakk─▒nda muhtarlara ve mahalle sakinlerine bilgi verdi.  Ba┼čkan Han├žerli, "Mahallelerimizde devam eden hizmetlere ili┼čkin mahalle muhtarlar─▒n─▒ bilgilendirmek amac─▒yla bir araya geldik. Kat─▒l─▒m─▒n y├╝ksek olmas─▒ bizleri sevindirmi┼čtir. Karatay halk─▒ her zaman omuz omuzad─▒r. 16 Nisan'da yap─▒lacak se├žimde de muhtarlar─▒m─▒z memleketimizin istikbali i├žin dur durak bilmeden ├žal─▒┼č─▒yor" diye konu┼čtu.

"16 Nisan'da m├╝hr├╝ EVET'e basaca─č─▒z"

18 maddeden olu┼čan Anayasa de─či┼čikli─či ve Cumhurba┼čkanl─▒─č─▒ H├╝k├╝met Sistemiyle ilgili konu┼čan Ba┼čkan Mehmet Han├žerli, "Karatay'daki mahallelerimizin bu davaya verdi─či deste─či ├žok iyi biliyoruz. Ama bu d├Ânem ba┼čka. Bu partiler ├╝st├╝ bir se├žimdir. 16 Nisan'da tek ba┼č─▒na i┼č ba┼č─▒na diyece─čiz" dedi. Milletin verece─či karardan ├žekinmemek laz─▒m diyen Ba┼čkan Han├žerli, "Demokrasilerde Millete gitmekten, milletin verdi─či karar─▒ kabul etmekten daha g├╝zel bir ┼čey olamaz. 16 Nisan'da yap─▒lacak olan se├žim parti meselesi de─čil, belediye meselesi de─čil. Gelece─čimizin meselesidir. Ha├žl─▒ ittifak─▒ ┼ču anda toplanm─▒┼č durumda. ─░├žeride de onlar─▒n yerli i┼čbirlik├žileri var. T├╝rkiye'nin g├╝├žl├╝ y├╝r├╝y├╝┼č├╝n├╝ durdurmak istiyorlar ama milletimizde feraset var. ─░stedikleri kadar engellemeye ├žal─▒┼čs─▒nlar ba┼čar─▒l─▒ olamayacaklar. Milletimiz 16 Nisan'da gere─čini yapacak. M├╝hr├╝ EVET'e basacakt─▒r" ┼čeklinde konu┼čtu.

Karatay'a 19 milyonluk imarrevizyon plan─▒

D├╝zenlenen toplant─▒da her mahallenin ├Âncelikli probleminin imar oldu─čunu vurgulayan Ba┼čkan Mehmet Han├žerli, ├çevre yolunun i├žerisinde kalan b├╝t├╝n mahallelerin revizyon imar planlar─▒n─▒n bitirildi─čini aktararak toplamda 19 milyonluk bir alanda revizyon imar plan─▒ yapt─▒klar─▒n─▒ belirtti. Karatay'daki kadar y├╝ksek ├Âl├žekte bir imar plan─▒n─▒n hi├žbir il├žede  yap─▒lmad─▒─č─▒n─▒n alt─▒n─▒ ├žizen Ba┼čkan Han├žerli, B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi ile ortakla┼ča yap─▒lan ├žal─▒┼čmalar sonucunda Karatay'a yeni bir soluk getirdiklerini kaydetti.

Babao─člu: Ne mutlu Karatay'─▒n birlikteli─čine

Ba┼čkan Han├žerli'den sonra s├Âz alan Mehmet Babao─člu, mahalle sakinlerine Anayasa de─či┼čikli─či hakk─▒nda bilgi verdi. T├╝rkiye B├╝y├╝k Millet MeclisiÔÇÖnin 16 MartÔÇÖtan Referandum tarihi olan 16 NisanÔÇÖa kadar tatil edilece─čini kaydeden Babao─člu, ÔÇť16 NisanÔÇÖdan da y├╝z├╝m├╝z├╝n ak─▒yla ├ž─▒kaca─č─▒z. Karatay ba┼čta olmak ├╝zere Konya'da rekor k─▒raca─č─▒z. 17 NisanÔÇÖdan sonra da Mecliste gece g├╝nd├╝z demeden ├žal─▒┼čaca─č─▒z." dedi. Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli'ye te┼čekk├╝r eden Babao─člu, "Nas─▒l ki Cumhurba┼čkan─▒m─▒z ─░stanbul Belediye Ba┼čkan─▒yken ─░stanbul'u ┼čaha kald─▒rd─▒. Ba┼čkan─▒m─▒z da Karatay'da sessiz bir devrime imza att─▒. Bu bir sevda i┼čidir, g├Ân├╝l i┼čidir. Bu manada Ba┼čkan─▒m─▒z─▒ ve t├╝m Karatay Belediyesi ├žal─▒┼čanlar─▒n─▒ kutluyorum. Ne mutlu b├Âyle bir birlikteli─če. Bu nedenle Karatayl─▒'n─▒n il├žesine sahip ├ž─▒k─▒┼č─▒n─▒ ├žok ├Ânemsiyorum" ifadelerine yer verdi.