KARATAY'DAN YE┼×─░L HAMLE

Ye┼čil bir ├ževre i├žin yapt─▒─č─▒ ├žal─▒┼čmalarla ad─▒ndan s├Âz ettiren Karatay Belediyesi, a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmalar─▒na aral─▒ks─▒z devam ediyor

Ye┼čil alan, park ve a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmalar─▒yla bug├╝ne dek il├ženin her bir mahallesini ye┼čille bulu┼čturan Karatay Belediyesi, yap─▒lan ├žal─▒┼čmalarla KaratayÔÇÖ─▒ daha ye┼čil bir g├Âr├╝n├╝me kavu┼čturmay─▒ ama├žl─▒yor. Konu ile ilgili bir a├ž─▒klama yapan Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli, a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmalar─▒n─▒n Karatay BelediyesiÔÇÖnin ye┼čile verdi─či ├Ânemin bir g├Âstergesi oldu─čunu belirterek a─ča├žland─▒rmaya her y─▒l oldu─ču gibi 2017 y─▒l─▒nda da a─č─▒rl─▒k verdiklerini s├Âyledi.

─░─čde kokusu KonyaÔÇÖy─▒ saracak

Ye┼čil alan ├žal─▒┼čmalar─▒na aral─▒ks─▒z devam edildi─čini kaydeden Ba┼čkan Han├žerli, ye┼čilin ├žok ├Ânem arz etti─či ┼ču g├╝nlerde ├Âzellikle KonyaÔÇÖn─▒n akci─čeri konumuna gelen Asl─▒m b├Âlgesinde ki a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmalar─▒na dikkat ├žekti.  ─░─čde, Dut, ├ç─▒nar, Akasya ve Ihlamur t├╝r├╝ a─ča├žlar─▒n dikilerek ├Ânemli bir a─ča├žland─▒rma alan─▒ olu┼čturduklar─▒n─▒ dile getiren Ba┼čkan Han├žerli, ├Âzellikle dikilen i─čde a─ča├žlar─▒ndan t├╝m ┼čehri i─čde kokusu saraca─č─▒n─▒ belirtti. Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Han├žerli; 2004-2016 y─▒llar─▒ aras─▒nda toplamda 3 milyon 239 bin 707 m┬▓ lik bir alanda a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmas─▒ yapt─▒klar─▒n─▒ s├Âyledi. 2017 y─▒l─▒nda ise 141 bin m┬▓ lik bir alanda binlerce a─ča├ž dikeceklerini vurgulayan Ba┼čkan Mehmet Han├žerli; ÔÇťPark ve Bah├želer M├╝d├╝rl├╝─č├╝ ekiplerimiz Karatay─▒m─▒z'da ye┼čillendirme ├žal─▒┼čmalar─▒n─▒ h─▒z kesmeden s├╝rd├╝recek. ─░lkbahar─▒n gelmesiyle birlikte ye┼čil hamle ba┼člatt─▒k. ├çimlendirme, a─ča├ž dikimi ve ├ži├žeklendirme ├žal─▒┼čmalar─▒yla iklimimize uygun, ender ve g├╝zel a─ča├žlar dikiyoruzÔÇŁ dedi.  Karatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet Han├žerli, il├že genelinde fiziki ve sosyal alanlardaki ├žal─▒┼čmalar─▒n yan─▒nda yap─▒lan a─ča├žland─▒rma ├žal─▒┼čmalar─▒ ile daha da g├╝zel ortamlar olu┼čturmak i├žin ellerinden gelen gayreti g├Âsterdiklerini s├Âzlerine ekledi.